Blogg

Hur stolta kan vi vara?!

augusti 13, 2014 3:55, av

Hing

För ett halvår sedan påbörjade Sofia och Terese sitt sammarbete med att formge Sofias efterlängtade dröm. Efter massor med idestormar, tuffa dagar, roliga dagar, kärlek och support från kreatörer på Go och andra kompetenta människor så har de nu en färdig produkt. I helgen gick lasset till Stockholm för att pressentera bästa ljust, på Formex-mässan! Go Business skickar glada hurran och ”säljsombarasjutton-ramsan”! Det går att följa Hing och Formex-äventyret även på Face Book.

Kategorier:

Igår tog vi tempen!

maj 15, 2014 2:58, av

Norrbotten är en härlig plats. Fullt med möjligheter och snälla människor. Igår anordnade Länsstyrelsen en mycket bra dag där vi fick prognoser om vad som händer i vårt län. Vi kan väl sammanfattade det med att det händer, serverhallar banar väg för nya möjligheter, kreativa näringar bygger broar runt om i världen och vi ska bli bäst i världen på rymdturism.

Vi lyssnade också på en mycket underhållande trendspanare, Göran Aldén. Han säger så här,

1. Dina konsumenter äger ditt varumärke!

2. Berätta en bra historia.

3. Fort ska det gå!

 4.Underhåll och överraska!

 

 

Sammanfattningen från Göran själv är; våga älska och spring. Vi på Go Business gör inget annat än att hålla med. Tack för inspirationen Länsstyrelsen i Norrbotten!

Hälsningar från huvudkontoret ♥

 

Kategorier:

Karriärtips från drivna alumner!

maj 15, 2014 10:43, av

Nyligen har vi vart på Karriärdag. En dag då studenterna får tips och goda råd om den framtida karriären. En stående och mycket uppskattad punkt på programmet är berättelser från alumner. Här kommer Elisabeths, Elins och Malins karriärtips.

 

 

Elisabeth Rosenbrand, upplevelseproducent. Driver idag produktionsbolaget Pancakelady

 

 • Medans ni pluggar, öva på att prata inför folk!
 • Våga Prova!
 • Skaffa mycket kontakter och följ upp nya bekantskaper genom ett mejl eller ett telefonsamtal.

 

 

 

 

 

Malin Winberg, Radioproducent. Arbetar på P4 Norrbotten, Sveriges Radio

 

 • Ha en masa driv och var ambitiös!
 • Engagera, engagera och engagera dig!
 • Skapa möjligheter inte oro.
 • TRO PÅ DIG SJÄLV!

 

 

 

 

 

 

Elin Grunditz, Musiklärare som bland annat är med i The Chick Peas Band

 • Nätverka.
 • Få in en fot på olika ställen under studietiden exempelvis under din praktik.
 • Hälsa på staden där du bor, lär känna människor.
 • Våga dyka in fast än att det är läskigt! Säg JA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är du student vid LTU och har funderingar över din karriär så kontaka LTU-Karriär för goda råd och spännande möjligheter som finns bland annat på Face Book men också på Go Business varannan tisdag. Välkommen hit och tack för en bra dag.

Kategorier:

Nätverksresa till Los Angeles

april 14, 2014 2:33, av

Santa Monica Pier

Jag och min man Gustav är nyligen hemkomna från en drygt två veckor lång vistelse i Los Angeles. För tre år sedan var jag där som utbytesstudent och tänkte att det var dags att åka tillbaka. Förutom en massa turistande, en roadtrip och att träffa släktingar och vänner hann vi även med att möta några musiker, låtskrivare och producenter. Några av dem träffade vi sist vi var där och det är kul att vi hållit kontakten. Musikindustrin i LA är enorm och att ha kontakter där är en stor fördel om man är in min bransch. Som musiker tror jag det är det viktigt att tänka större och inte bara begränsa sig till lilla Sverige. Nästa gång jag åker dit hoppas jag på att själv få spela där.

Kategorier:

Gott företagande förtjänar fina priser!

april 12, 2014 10:00, av

 

 

Vi på Go Business gratulerar alla pristagare i från årets

Näringslivsgala! 

 

Årets Pite Kvinna: Christina Skoog

Årets Nya Entreprenör: Karinas Viltbutik

Årets Kommunikatör: Pite Havsbad

Guldkudden: Pite Havsbad & Stormyrbergets Lantgård

Årets Tillväxtföretag: Traktor City

Årets Företag: BD-Bygg

Årets Energi Pris: Svevind/ Wolfgang Kropp

HURRA för Piteå och alla duktiga entreprenörer! 

Kategorier:

Svensktoppen nästa!

april 11, 2014 10:00, av

Vi har inte mindre än TVÅ band nominerade till Svensktoppen nästa som har anknytning till Go Business.

Grattis Fredrik Dahlin och Scratch och The Chickpeas Band

Vi hållen tummen! 

Kategorier:
 • Nyheter
 • ,
 • drop-in-jam-studio-session

  april 8, 2014 11:40, av

  I helgen hade jag en sån där helg som en kan leva på länge. En sån helg där en orkar och hinner hur mycket som helst. Ibland försvinner helgerna bara i ett blurr och jag är lika trött när den slutar som när den börjar men denna helg var ett bra undantag.

  Hela fredagen var vi på Näringslivets dag i Piteå och sen spelade Chickpeas på kvällen på gala. Vi hann även med två gig på lördag på Kvartersbageriet och Ekbergs konditori.

  Men det jag EGENTLIGEN skulle berätta om är detta:
  Vi hade sedan tidigare pratat ett gäng om att en borde ses en helg och skriva lite musik. Helt opretentiöst och utan mål och mening. Komma med halvfärdiga låtidéer eller hitta på på plats. Och sen ha riggat så att det bara är att spela in när en jamat ihop något. Och denna helg var det då dags.
  Vårt vardagsrum gjordes om till studio med instrument och sittplatser överallt. Allt tillgängligt fick bli mickstativ och kaffe kokades på löpande band.
  Tyvärr kunde inte jag vara med fredag men på lördag em/kväll och långt in på natten skrev vi tillsammans tre låtar som vi fick ihop och slängde in. Kreativiteten sprudlade och det var mycket idéer i luften =)
  Söndagen la vi mera fokus på två av låtarna och spelade in lite av varje till de. Människor kom och gick, det var en slags drop-in-jam-studio-session =) Det grillades och spelades in. Bakades kaka och spelades in. Städade lite och spelade in. Snackades och spelade in.
  Och det bästa av allt var att det fanns ingen stress. Inget såhär MÅSTE det bli. Ingen prestation. Ingen gjorde fel eller hade en dålig idé.
  Såhär borde man jobba oftare. En riktigt bra helg helt enkelt.

  Kategorier:

  Laddad med inspiration från sydliga breddgrader!

  mars 28, 2014 4:27, av

  Våren är här och just nu är det bästa tiden att skaka upp och fylla på inspirationsförrådet.

  Tidigare i veckan hade jag möjlighet att följa med på en vinresa till Provance och Ligurien, Italien. Vi besökte två vinmakare och en olivoljeproducent. När det gäller vinbransch så är det väldigt intressant att se hur olika företag jobbar och riktar sig. Även om det är många andra företag som jobbar på samma markander kan de ha helt olika koncept och inriktning. Alla gör samma produkt men paketerar på olika sätt. Det handlar inte bara om vin, det är historien bakom, tillverkningsprocess och platsen.

  Ligurien är mycket känd för blomodling och kallas ofta för ”Riviera dei Fiori”. Därifrån har de levererat blommor till hela Europa. Vinodling är egentligen inte så stor i just denna del av Italien men även här finns det några intressanta producenter.

   

   

  Aris Blancardi på bilden ovan är en fascinerande person. Han är den första vinproducent jag har träffat som inte dricker vin. I flera generationer har familjen livnärt sig på att sälja snittblommor. I slutet av 1800-talet åkte Aris förfäder till Antibes med häst och vagn och köpte blommor som de sedan transporterade till Bordighera för att sedan transportera dem med tåg till Sant Petersburg och sälja dem där, en resa som tog 14 dagar.

  På 1980-talet blev konkurrensen från Sydamerika och Afrika övermäktig och det fanns två alternativ sälja eller lägga ner, men det var något som inte Aris ville utan han hittade en tredje alternativ, att börja producera vin. En absurd tanke i en släkt där ingen hade druckit vin, men han fick stöd av sin pappa och började bygga upp en vingård utifrån biodynamiska principer.

  Frantoio di Sant’agata D’oneglia är en olivoljeproducent. De gör även massa Italienska smådelikatesser. Vi fick en guidad tur på 3 timmar där vi fick gå genom allt från produktion till oliveoljeprovning.

  Ligurien är känt för olivsorten Taggiasco och den sägs vara en av de bästa i världen, många av de främsta kockarna använder den i sin matlagning.

  Frantoio di Sant’agata D’oneglia är en olivoljeproducent. De gör även massa Italienska smådelikatesser. Vi fick en guidad tur på tre timmar där vi fick gå genom allt från produktion till oliveoljeprovning.

   

  Ligurien är känt för olivsorten Taggiasco och den sägs vara en av de bästa i världen, många av de främsta kockarna använder den i sin matlagning.

   

  Mycket intressant att se en medel stor företag ”in action”, produktion av Tapenade.  Samma sort, men så olika. Från ett träd kan du få bruna, lila, gröna, svarta oliver.

   

  Jag har nu massor med sol, fin mat och vin, inspiration och viljan att fortsätta med utveckling av eget företag för att någon gång kunna ta emot gäster och visa upp vad jag producera och gör.

  Trevlig helg!

   

  Sofia

   

  http://www.tvalkoket.se/

  Kategorier:

  Grattis på namnsdagen Gertrud!

  mars 17, 2014 4:46, av

  David Törnkvist flyttade in på Go Business 2008 och satt här i nästan två år. Företaget växte och växter fortfarande.

  Från och med första april är Gertrud inte mindre än 13 stycken personer och arbetar inom fyra verksamhetsområden, webb, appar, illustrationer, film och event.

  Fyra tips från David:

  1. Skaffa en kontorsplats, jobba inte hemifrån.

  2. Gör inte din egen ekonomi (om du inte tycker att det är väldigt roligt eller att du är oerhört bra på det)

  3. Försök att ha roligt.

  Sen har jag en fjärde som är lite krångligare

  och som egentligen är en  massa saker.

  Var ödmjuk, trevlig och kompetent i allt du gör och fortsätt alltid att förbättra. Lova aldrig saker som du inte kan säkra upp och finns det oklarheter så se till att belysa dessa innan eventuell affär. Om du levererar en helhetslösning så se till att ha kontroll över alla delar, det är du som får skulden i slutändan om något går fel. Försök att jobba med de delar du tycker är kul och är bra på, försök lägga bort det andra till någon som är bättre på det. Kunden har inte alltid rätt och då är det ditt jobb att förklara varför och komma med ett bättre förslag, de betalar dig för din expertis men glöm inte att vara trevlig och ödmjuk. Var ärlig och transparent. Leverera över förväntningarna med ge inte bort saker gratis. Du bestämmer över ditt jobb så är det tråkigt på jobbet så vet du vem du ska prata med.

  David tycker det bästa med Go Business är gemenskapen och vi kan inte annat hålla med!

  Lycka till med framtida business, kör hårt och fira namnsdagen ordentligt!

  Hälsningar från Go Business

  Kategorier:
 • Nyheter
 • ,
 • Ideas worth spreading!

  mars 12, 2014 11:51, av

  TED är ett fantastisk forum som tagit fasta på att sprida goda idéer världen runt. Imorgon går eventet TEDxKiruna av stapeln. Föreläsningar streamas live och vi har alla möjligheten att delta. Imorgon berättar bland annat Jens Tomas Ivarsson om att transformera produkter till upplevelser och PhD Annika Steiber om Googels bästa hemligheter.

   

   

   

  Här kan du följa föreläsningarna live under morgondagen torsdag den 13 mars.

  http://tedxkiruna.com/live/

   

  Hälsningar från Huvudkontoret

  Kategorier:
  Sida 1 av 4212345...102030...Sista »