Maria Johansson driver Maria Äxter Body & Mind AB. Företaget erbjuder ett unikt helhetskoncept för förebyggande friskvård och rehabiliteringsärenden till både företag och privatpersoner. Med ett personligt och individuellt helhetsgrepp på varje unikt problem.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Nytänkande. Personlig frihet och möjlighet till ständig utveckling. Min vision är att matcha mitt driv och komplettera företaget med anställda. Efter att ha mött människor i rehabsituationer som arbetsgivare senaste sju åren, började tanken ta fart om att utveckla ett nytt och eget helhetskoncept som spänner över fysisk, mental och känslomässig hälsa. I Maria Äxter Body & Mind AB samlas tekniker som kinesiologi, akupunktur, kranio sakral terapi, coachning, Emotional Free Tecnique och nu även KBT – Kognitiv Beteende Terapi.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder?

Ett unikt helhetskoncept för förebyggande friskvård och rehabärenden. Ett tjänsteföretag både för företag och privata.

Vilket problem/utmaning vill du lösa för dina kunder?

Förkortad rehabtid, undvika längre sjukskrivning vilket sparar kraft och pengar för både den anställde och företag. Öka medvetenhet om möjligheter till bättre hälsostatus oavsett problem. Från hopplös till hoppfull.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag eller din drömkund?

Kompletterande friskvård för industrier som Smurfit Kappa, SCA och SSAB.
Ledarskapsutveckling baserat på ditt mål i balans fysiskt, mentalt och känslomässigt. Kinesiologi avslöjar direkt om det du tänker, ditt mål, inte är i synk med din verklighet. Vi fyller igen tidigare fallgropar och siktar på en energifylld väg framåt utan stresspåslag.

Vad är ditt företags varför (hur gör ni världen lite bättre)?

Komplett förebyggande friskvård som tar ett personligt och individuellt helhetsgrepp på varje unikt problem. När medarbetare är färdigutredda av traditionell sjukvård finns en part som med evidensbaserade metoder blir ett naturligt nästa steg – den saknade pusselbiten.

PEPPAD PÅ GO BUSINESS?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.