”Jag är stolt över hur vi lyckats behålla vårat flow på Go Business genom Corona-pandemin”

Vi vill rikta ett stort tack till Marcus Olsson som på ett tryggt och framgångsrikt sätt lett oss framåt under det senaste och mycket speciella året. Nu lämnar han över verksamhetsledarrollen och vill vi välkomnar honom tillbaka till rollen som affärscoach.

Välkommen tillbaka till affärscoachlivet, hur känns det?

Jag har ju varit coach hela tiden som verksamhetsledare också, så det känns inte som något nytt, men det känns roligt att få göra mer av den bästa biten med Go Business-jobbet. Sen känns det väldigt bra att vi hittat en lösning inom teamet som jag tror kommer gynna hela verksamheten. Andreas är duktig på att tänka strategiskt och passar perfekt för att ha det övergripande ansvaret.

Vad är du mest stolt över med din tid som verksamhetsledare?

Mitt uppdrag som verksamhetsledare inleddes med att jag behövde rekrytera tre nya medarbetare. De blev tre mycket lyckade rekryteringar och tillsammans har vi fungerat mycket bra som team. Det är jag stolt över. Jag är också stolt över hur vi lyckats behålla vårat flow på Go Business genom Corona-pandemin. Vi hade ett försprång gentemot många andra eftersom vi redan hade börjat tänka kring hur vi kan göra aktiviteter digitalt. Men jag tycker vi har lyckats hålla i och verkligen skapa kvalité i det digitala arbetet. Jag är också stolt över entreprenörerna som deltar i våra program och hur de har lyckats att på ett framgångsrikt sätt ställa om sina verksamheter i och med pandemin.

Vad är det mest givande med att jobba på Go Business?

För mig är det helt klart mötet med en massa människor som vill göra bra saker.

Du har jobbat med att stötta och coacha entreprenörer i många år, vilket är ditt bästa tips till den som driver eget?

Våga göra – att testa och köra på, det är lätt att fastna i att man måste ha allt klart men jag tror att ganska ofta måste man bara våga göra!

Vill du dela med dig av en insikt, kunskap eller metod som du tycker att alla borde ta del av?

Det som spontant poppar upp i mitt huvud är att vända på perspektivet. Det är alltid nyttigt tänker jag, att försöka se ett problem eller en frågeställning ur en annan synvinkel. Att ställa sig i sin kunds skor för att se på sitt eget erbjudande, eller att försöka förstå hur någon annan tycker och tänker genom att försöka se saken från deras perspektiv.

Till sist, varför tycker du att man ska söka sig till Go Business om man driver eget?

För att det är ett unikt erbjudande där du både får möjlighet att lära dig nya saker, få coachning och framförallt få ett nätverk med en massa andra företagare som har liknande utmaningar som dig själv och som kan bidra med nya perspektiv och lösningar på dina utmaningar!

VILL DU OCKSÅ UTVECKLAS I ROLLEN SOM ENTREPRENÖR?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout finns till för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Du kan delta helt digitalt, oavsett var i norra Sverige du bor. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.