”Jag vill göra konst personlig och till för alla”

Therese Åhlund driver By Therese. Hon erbjuder handmålad konst i fotorealistisk stil, där varje verk är unikt och tecknat utifrån kundens önskemål. 

Vad fick dig att vilja starta företag?

Från början var det efterfrågan som jag hade på min produkt som gjorde att jag valde att starta företag och med tiden har jag verkligen kommit att brinna för företagande. Det är för mig inte bara förknippat med att få arbeta med det jag så innerligt brinner för utan även friheten och livskvaliteten som mitt företag innebär för mig.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder?

Jag erbjuder handmålad konst i fotorealistisk stil, där varje verk är unikt och tecknat utifrån kundens önskemål.

Vilken utmaning vill du lösa för dina kunder?

Det kan vara svårt att hitta konst som speglar en själv i den grad som man vill, som är personlig nog och består av det precis det man önskar . Därför målar jag på beställning de motiv som ligger närmast hjärtat hos varje kund.  Det kan vara en vy från en sommarstuga eller som oftast- ett porträtt av ett älskat husdjur.

Vilket är ditt drömuppdrag eller din drömkund?

Att hitta ett drömuppdrag är svårt. Jag lägger min själ i varje enskilt jobb och därför ser jag alla uppdrag som lika viktiga och med samma ära och tacksamhet.

Så därför landar mitt drömuppdrag mer i referensen än själva modellen. Att få skapa ett porträtt utifrån ett perfekt referensfoto där varje liten detalj, en stark känsla och varenda skiftning i nyans är synbar.

Vad är ditt företags varför?

Jag vill göra konst mer personlig och till för alla, det gör jag genom att skapa känslofyllda och starka motiv som utgår från specifika önskemål. Med min realistiska stil kan jag återge känslan som kunden vill ha i motivet och inte enbart basera konstverken på min känsla och kreativitet som konstnär.

VILL DU OCKSÅ VÄXA SOM ENTREPRENÖR OCH JOBBA MED DET SOM DU BRINNER FÖR?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.