Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

23 February 2024, kl. 09:00, Digitalt via Zoom

Mindset: Lösa problem tillsammans – cross innovation i sex steg

Workshop i fyra delar med start 23 februari, för kulturarbetare och industri. Industrin tar ett problem till bordet, som ni tillsammans ta er an och löser genom att utforska varandras kunskaper, idéer, perspektiv och processer och lånar av varandras verktygslådor. En faciliterad process med oss på Go Business.

Vill du vara med?

Anmäl dig

Mindset: Så kan industri och kultur lösa problem tillsammans

Hur kan den unika, kreativa kompetens som finns inom kulturella och kreativa branscher tillföra nya perspektiv och idéer till industrin? Välkommen till en cross innovation-process i fyra delar för kulturarbetare och industriföretag i Västerbotten och Norrbotten. För visst vore det magiskt om vi kunde lära mer av varandra, utveckla nytt tillsammans och skapa ett ännu starkare näringsliv i norr?

För dig inom industri, tech, it eller energi som söker nya perspektiv på era utmaningar

Är du utvecklingschef, avdelningschef eller jobbar du med utvecklingsfrågor och känner att det är dags för nya perspektiv och kreativare lösningar på era utmaningar? Då är denna cross innovation-process för er! Här får ni:

 • ta en konkret utmaning till bordet och tillsammans med en konstnär utforska möjliga lösningar och nya perspektiv
 • utforska nya kreativa metoder och processer att plocka med tillbaka till ert eget utvecklingsarbete
 • chansen att tillsammans arbeta fram en prototyp, lösning eller ett gemensamt projekt.

Ni deltar med 1 person under fyra workshoptillfällen. Du kommer att matchas med en konstnär/kreatör och tillsammans jobbar ni igenom en faciliterad process i sex steg – för att hitta en gemensam lösning på ert problem. Antingen kommer ni fram till en konkret lösning redan under arbetets gång, eller så lämnar ni processen med en prototyp för ett gemensamt projekt som kan ta vid efter avslutad process.

Det är kostnadsfritt för industriföretag att delta, men vi förväntar oss att du avsätter tid, bidrar med engagemang och kliver in i processen med öppet sinne, villig att bidra med dina perspektiv och nyfiken på att ta del av andras perspektiv.

För dig som är kulturarbetare, kreatör, konstnär och kreativt nyfiken

Är du nyfiken på att utforska din kreativitet i ett nytt sammanhang och verksam inom en konstnärlig, kreativ och/eller skapande bransch? Vi söker dig som är trygg i ditt kreativa uttryck, erfaren inom din nisch och nyfiken på att hitta nya marknader, ta dig an nya utmaningar och bidra till ett starkare norra Sverige. Här får du

 • utforska nya idéer och hitta kreativa lösningar på ett problem från industrin, tillsammans med industrin
 • utforska en ny konstnärlig arena och nya möjliga intäktsströmmar
 • lära dig nya metoder och utforska din befintliga verktygslåda. Hur kan dina kreativa processer ta plats i ett nytt sammanhang?

Din tid i processen är arvoderad. Du kommer matchas med en representant från industrin och tillsammans med oss jobbar ni igenom en process i sex steg – för att hitta en gemensam lösning på ett problem.

Digitala träffar via Zoom, februari-april 2024

Vi ses digitalt under fyra workshoptillfällen, under vilka vi på Go Business och vår workshopledare Martin leder er igenom en beprövad metod för cross innovation. Vi ses följande datum:

 • 📍 Fredag 23 februari 2024, kl. 09–11
 • 📍 Fredag 1 mars 2024, kl. 09–11
 • 📍 Fredag 22 mars 2024, kl. 09–11
 • 📍 Fredag 12 april 2024, kl. 09-11

Vad förväntar vi oss av dig?

Vi förväntar oss att du avsätter tid, bidrar med engagemang och kliver in i processen med öppet sinne, villig att bidra med dina perspektiv och nyfiken på att ta del av andras perspektiv. Då får du och andra ut mesta möjliga av processen! Vi förväntar oss också att du:

 • avsätter 8 timmar för gemensamma träffar
 • avsätter 3 timmar för arbete med din matchade samarbetspartner
 • avsätter 1 timme för förberedelser inför först tillfället.

Intresserad? Anmäl dig

Är du intresserad av att vara med? Anmäl dig här, så återkommer vi med mer information.

Vi har 10 platser tillgängliga, 5 för industrirepresentanter och 5 för dig från den kulturella och kreativa sektorn. Vid stort intresse kommer vi att göra ett urval av deltagare samt bjuda in till fler tillfällen längre fram.

Om workshopledaren

Workshoppen leds av Go Business i samarbete med Martin Q Larsson. Martin Q Larsson är inkubatorchef på kulturinkubatorn Katapult och har arbetat med cross innovation sedan år 2020, bland annat genom projektet Learning Labs Cross Innovation, där konstnärer och företag från Sverige och andra länder i flera omgångar samarbetat genom workshops och matchmaking.

Om Mindset by Go Business

Mindset by Go Business är en digital mötesplats för samverkan över branschgränserna. Här kopplar vi samman de kulturella och kreativa branscherna med industri, tech och andra starka branscher i norr – för att utforska varandras kunskaper, idéer, perspektiv och processer, hitta nya vägar framåt och låna av varandras verktygslådor. Vad kan vi åstadkomma tillsammans?

Om Go Business

Go Business är den digitala inkubatorn för dig som driver ett tjänsteföretag eller är egenföretagare inom de kulturella och kreativa branscher i Norrbotten och Västerbotten. Vi stöttar dig att hitta din väg framåt, ditt sätt att driva företag och ditt sätt att nå ut med det du erbjuder, samtidigt som vi ger dig tillgång till ett stort nätverk av branschkollegor, möjliga samarbetsparters och nya kompisar. Läs mer om Go Business erbjudande och hur vi kan stötta dig i ditt företagande.

Första tillfället

Sista tillfället

Plats

Online via Zoom

Våra finansiärer och partners

Fler evenemang som detta

Se fler

2023-10-25

Mindset: ”Vad ser du för möjligheter här?” När kultur och industri gör tillsammans

Digital inspirationsträff: Vad har en kreatör som industrin saknar, och vad har en industri som kreatörer kan dra nytta av? Välkommen till en digital lunchträff för kreatörer, kulturarbetare och industriföretag om cirkulära flöden och ef…

2023-10-25

Mindset: Hur kan konsten och industrin jobba tillsammans?

Digital inspirationsträff: Vad kan bilindustrin lära av en tonsättare och hur kan en scenkonstnär skynda på skogsindustrins produktutveckling?

2023-08-10

Är du nyfiken på Go Business?

Go Business bjuder in till ett digitalt event där du får veta mer om vad vi på Go Business gör. Du får träffa några spännande entreprenörer och tidigare deltagare från våra program och höra deras berättelse.

Se fler