Möt Camilla – vår nya siteledare i Piteå

Med musiken och yogan som kraftkällor och inspiration är Camilla Neideman en kreativ resurs som brinner för att ta fram det bästa ur alla människor. Nu får hon möjlighet att lyfta styrkor hos nya entreprenörer.

Efter ett antal år som utflyttad pitebo återvände Camilla Neideman hem med sin familj för snart ett och ett halvt år sedan. Som entreprenör inom framför allt musik och yoga sökte hon sig i samma veva till Go Business för att undersöka möjligheten att bygga upp en kreativ rörelse här. Nu vikarierar hon som siteledare i Piteå, i stället för Marcus Olsson som är föräldraledig.
– Det känns riktigt roligt att få möjlighet att hjälpa andra att förverkliga sina företagsidéer, jag är väldigt peppad.

Musik, yoga och entreprenörskap
Camilla, som är född och uppväxt i Piteå, flyttade till Stockholm ett år efter gymnasiet. Hon har sedan bott på flera andra platser och har testat allt från att plugga religionshistoria och ljudteknik till att jobba som musiker och yogalärare. Musiken har funnits med sedan hon var liten. Just nu musicerar hon framför allt som sångare och trummis i bluegrass-, swing-, New Orleansbandet Le Chat Mort, som turnerar under somrarna.
– Jag ser mig i grunden som musiker men bestämde mig tidigt för att jag inte bara vill leva på musiken. Det är slitsamt att ta gig bara för att överleva och jag vill göra det som ligger nära hjärtat.
Yogan kom Camilla i kontakt med redan innan hon flyttade från Piteå i början av 2000-talet, och 2007 åkte hon till Indien för att bli yogalärare. De nya kunskaperna tog hon med sig hem och nu har hon framgångsrikt drivit egen firma inom yoga i snart tio år, bland annat med studio på Karlaplan i centrala Stockholm under en period.
– Det blev väldigt bra, att starta eget är det bästa jag gjort. Samtidigt kan jag verkligen relatera till hur det är att vara ”den ofrivilliga entreprenören”.

”Ett drömjobb”
Hemma i Piteå har Camillas börjat bygga upp en verksamhet inom yoga, musik och konst/illustration. Genom relationen med Go Business öppnades under hösten möjligheten att vikariera som siteledare. Det har nu gått några veckor sedan hon klev in i rollen, som framför innebär att möta och coacha nya entreprenörer men även att arrangera workshops och bjuda in föreläsare. Den första tiden har hon ägnat åt att sätta sig in i verksamheten och lära känna alla människor i och runt inkubatorn.
Vad förväntar hon sig dig av jobbet som siteledare?
– Jag hoppas få reda på vad alla vill på riktigt. Det är så spännande med Go Business, att många har en tanke om vad man vill göra men under processen kommer många fram till att de egentligen ska göra något annat. Det känns fantastiskt inspirerande att fungera som ett stöd och att kunna hjälpa till med att finslipa alla fantastiska tankar och idéer. Jag har haft mitt drömjobb i tio år, det här är en annan typ av drömjobb.

Text & foto: Britta Elfving -Persson