”Vill hjälpa företag att framtidssäkra sin kompetensförsörjning och därmed bli både hållbara och attraktiva”

DARE Consulting drivs av Maria Söderberg. Företaget har funnits sedan 2016 och erbjuder konsulttjänster inom rekrytering, search- och urvalsarbete samt övriga rekryterings- och HR-relaterade konsulttjänster till företag och organisationer. Marias långa erfarenhet inom både rekrytering, personbedömning och av att vara i ledande position i kombination med Assessios personlighetstester HAS gör att hon kan erbjuda en unik kompetens inom området. 

Vad fick dig att vilja starta företag?

Marknaden har utvecklats över tid och det finns idag både större företag och små enskilda företag som arbetar med rekrytering. Marknaden är inte lika konjunkturkänslig utan behovet av rätt kompetens och personlighet till företagen är ett ständigt behov. Många pensionsavgångar gör också att högre specialister och chefer kommer att behövas inom de närmaste åren. Jag får med hjälp av högkvalitativ kompetens inom personbedömning sälja konsulttjänster inom rekrytering, search- och urvalsarbete, personbedömning och tester, ledarstöd, grupputveckling och övriga rekryteringsrelaterade konsulttjänster där kunden väljer en personlig relation tillsammans med min mångåriga kompetens och erfarenhet. Jag ser med andra ord ett utrymme som kompletterar de stora aktörerna i branschen.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Målet är att attrahera, rekrytera och utveckla företagens/organisationernas framtida medarbetare och chefer där våra tjänster ska skapa mervärde för kunder och oss själva.

Vilket problem/utmaning vill du lösa för dina kunder?

Ser behovet hos företag av kompetens att hjälpa/avlasta dem med att rekrytera rätt medarbetare för respektive tjänst. Min långa erfarenhet och kompetens inom personbedömning är en framgångsfaktor. Min förmåga att vara lyhörd och lyssna in vad både kund och kandidat vill inför framtiden och att matcha dessa är och kommer att vara ännu viktigare framöver. Jag vill dela med mig av min höga kompetens och långa erfarenhet till kunder inom olika branscher utspridda över hela Sverige.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag eller din drömkund?

Min drömkund ser möjligheten att tillsammans skapa en långsiktig relation där vi samarbetar genom flera tjänster inom kompetensförsörjning över en längre tid. På så sätt lär vi känna varandra och därigenom stärks såväl kundens varumärke som DARE Consulting.

Vad är ditt företags varför (hur gör ni världen lite bättre)?

DARE Consulting bidrar till att stärka små- och medelstora företag med rätt kompetens över tid. Genom att framtidssäkra sin kompetensförsörjning blir företagen både hållbara och attraktiva vilket leder till utveckling och tillväxt.

VILL DU OCKSÅ VÄXA SOM ENTREPRENÖR OCH JOBBA MED DET SOM DU BRINNER FÖR?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.