Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

27 april 2022, Nyheter

Albert sökte till Hangout för att utvecklas som företagare, byta erfarenheter med andra och utmana sig själv inom nya områden.

Albert sökte till Hangout för att utvecklas som företagare, byta erfarenheter med andra och utmana sig själv inom nya områden.

Lär känna en av entreprenörerna som deltar i Go Business program Hangout, Albert Södgård från Överkalix. Albert driver företaget Albert Södgård Photography

Berätta, vem är du och vad gör du i ditt företag?

Jag är fotokonstnär. Jag började mitt äventyr med fotografi för ca 8 år sen. Först jobbade jag som kommersiell fotograf, levererade porträtt-, bröllop- och produktbilder till både privat och företagskunder. Men med tidens gång började jag inse att det var inte precis vad jag ville jobba med inom fotografi framöver. Det var därför jag tog beslut att sluta med kommersiella uppdrag helt och börja med fotokonst och de första fotoprojekt kom för två år sen. Jag nischade mig på att besöka och fotografera övergivna platser av stor kulturell betydelse och tillsammans med en modell visar vi de platserna på ett unik sätt som ingen annan gör.

Vad var anledningen till att sökte till Go Business?

En anledning till att jag sökte till Go Business var att jag vill bli bättre som företagare så klart! Det är en spännande resa man som eget företagare gör och jag vill kontinuerligt lära mig nya saker, byta erfarenheter med andra och utmana mig på nya områden inom näringslivet.

Vad fick dig att vilja starta eget?

I början var det nyfikenhet – hur är det att vara sin egen chef? Med tiden började jag uppskatta självanställning mer och mer. Den ger totala friheten att jobba som man vill, fina möjligheter att utmana sig själv och sist men inte minst är en bra hjärnträning – att vara kreativ och hitta på nya sätt att utvecklas och blir mer och mer attraktiv på marknaden.

Det som är viktig är miljö, där man bor och jobbar. I mitt fall ger mig Överkalix Kommun en fantastiskt möjlighet att jobba i trygg och lugn miljö med förståelse och respekt för mitt företagandet och framtida planer.

Vad har du på gång nu?

Det kommer att hända mycket i år! 2-24 maj hänger mina bilder i konsthallen på Överkalix Bibliotek. Sen kommer jag ha en utställning i Estland 2-27/8, för första gången utomlands! Det betyder mycket! Och så flyttar jag den utställningen till Lublin i Polen, där finns den 16/9-16/10.

Mellan utställningar så är jag i sista fasen att planera mitt nästa projekt (gör ett projekt per år) på ett ställe som än så länge är hemligt 🙂 Och så kommer det lite mindre fotoprojekt lite här och var så det är verkligen fullt upp.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att söka till Go Business?

Fundera inte, sök! Det är jätteviktigt med det som pratas om på Go Business. Att målsätta och planera framtiden har stor betydelse för företags framgång. Samtidigt ska man vara flexibel och öppen för de möjligheter man inte räknat med i början. Så att ha personer som kan hjälpa, stödja och vägleda i början är utan tvekan det bästa man kan få som nystartade företagare. Och det får ni i Go Business.

 

Ansök till Hangout

Vi är nyfikna på din idé, och hoppas att Hangout känns som något för dig. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och det kostar ingenting att delta.

 

Ansök till Hangout!
Hangouterbjudande

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-05-20

Jessica sökte till Hangout för att jobba med sitt nya ben i företaget

Lär känna några av entreprenörerna som deltar i Go Business program Hangout. Först ut är Jessica Forsén som driver HR-Kompassen i Luleå.

2021-06-01

Helena sökte Hangout för att bygga upp ett lokalt nätverk

Helena Mettävainio driver eget som fotograf och hjälper företag med marknadsföring. En anledning till att hon sökte till Hangout var för att som hemvändande norrbottning bygga upp ett lokalt nätverk.

2021-03-22

”Vill ge gamla och slitna möbler nytt liv genom renovering och inredning.”

Möbelstudion erbjuder även inredningstjänster där hon hjälper människor att hitta sin unika stil genom att djupdyka i kundens hjärna och verkligen förstå vad de vill ha, och sedan omsätta det i en känsla i ett rum eller en lokal. 

Visa allt aktuellt