Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Om oss

Go Business är en heldigital ledande inkubator i norra Sverige som finns för att supporta nya idéer och väcka intresse för företagande. Vår vision är att skapa tillväxt genom att ge förutsättningar för kreativitet och hållbart entreprenörskap. Vi vill helt enkelt möjliggöra för fler människor i Norrbotten och Västerbotten, oavsett bostadsort, att utveckla och leva på sina idéer och sin passion. En kreativ plats där nytänkande entreprenörer får växa.

Go Business

Vi hjälper till att förverkliga företagsdrömmar

Hos Go Business får du som har startat företag inom kreativa och kulturella områden, eller du som har en innovation inom tjänstesektorn, stöd i att göra dina drömmar till verklighet. Du får massor av inspiration och värdefulla verktyg för att utveckla dina idéer, ditt varumärke och dig själv som entreprenör. Vi erbjuder affärsutveckling, coachning och ett lärande ihop med andra människor med liknande utmaningar. Tillsammans jobbar vi för att du ska kunna fokusera på allt som är väsentligt för att komma igång och komma vidare. Och så ser vi till att ha kul på vägen – det är viktigt!

Digital inkubator

Delta oavsett var i norra Sverige du befinner dig

Allt inom våra program Idea Boost, Hangout och Inkubator sker digitalt och du kan delta oavsett var i norra Sverige du befinner dig. Det gäller också våra Mindset-aktiviteter. Go Business har kontor i Piteå, Luleå och Skellefteå. I Piteå hittar du oss i hjärtat av Piteå Science Park, i anslutning till de kulturella och kreativa utbildningarna vid Luleå tekniska universitet samt konserthuset Studio Acusticum. I Luleå finns vi på Mobilaris Innovation Center. I Skellefteå hyr vi in oss på Skellefteå Science Park – på ett ständigt växande campus.

Hållbarhet

Hur bidrar Go Business till de Globala målen?

Go Business vill göra skillnad och verkar för att bidra till de Globala målen i Agenda 2030. En stor del av de entreprenörer som söker sig till Go Business drivs av frågor som kreativitet, vill bidra till starka samhällen, vill bidra till hållbar konsumtion och god hälsa. Genom att uppmuntra denna typ av frågor kan vi skapa starkare och mer långsiktiga samhällen med stark attraktionskraft. Vi kan fylla våra behov idag utan att begränsa möjligheterna för kommande generationer att göra detsamma. Norra Sverige kan på så vis växa på ett sunt sätt. Go Business har även infört de globala målen som en parameter i vår antagningsprocess och som en del av det löpande arbetet – allt för att fler entreprenörer ska reflektera kring hur just deras bidrag till världen ser ut. Kulturella och kreativa näringar behövs om vi ska skapa attraktiva samhällen där många vill leva och verka. Innovativa företagare behövs om vi ska skapa en bredd och mångfald i vårt samhälle. Det vill vi bidra till.

Liten planta i utsträckt hand

Vad kan Go Business göra för dig?

Visste du att 4 av 5 fortsätter driva företag efter de lämnat Go Business? Visste du att 91 % av våra tidigare deltagare skulle rekommendera en företagarkontakt att delta i inkubatorprogrammet? Vi är nyfikna att lära känna dig! Slå gärna en signal eller mejla oss så bollar vi gärna tankar kring din affärsidé och hur vi kan stötta dig att ta nästa steg. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Go Business

En del av Piteå Science Park

Grundare av Go Business är Piteå Science Park, som ansvarar för verksamhetens utveckling. Go Business samarbetar även med en rad externa aktörer. Vi stöttar kommuner och näringslivsutvecklingsbolag i övre Norrland. Tillsammans vill vi skapa nya förutsättningar för att fler ska kunna leva på sin passion här, men med hela världen som marknad.

Bild på Piteå Science Parks logotype
Go Business

Finansiärer

Vi är stolta över att ha finansiärer som tror på oss och investerar i vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till att skapa en attraktiv region där fler företagare kan lyckas.

ERUF – Europeiska regionala utvecklingsfonden
Piteå Science Park
Region Norrbotten
Region Västerbotten
Sparbanken Nord
Luleå kommun
Skellefteå kommun
Piteå kommun
Boden Business Park
Övertorneå Kommun
Jokkmokks kommun
Vilhelmina kommun
Kalix kommun