Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Go Business

Våra program

Vi tror att den här världen blir en härligare plats om fler människor kan bli verksamma inom sin passion och med de idéer de brinner för. Vi vet att kreativitet och entreprenörskap skapar tillväxt. Därför är vårt mål att stödja lokala entreprenörer att vilja och våga satsa på sina företag, så att de i sin tur bidrar till att skapa en attraktiv region här i norra Sverige.

Våra program

Hangout för dig som vill utforska ditt företagande och testa din idé, antingen i ett tidigt skede eller om du driver det vid sidan om jobb eller studier. Här kan du delta i inspirerande workshoppar online och får möjlighet att bolla med en affärsutvecklare och andra entreprenörer runt om i norra Sverige. Läs mer om Hangoutprogrammet och vad det innebär.

Inkubator för dig som vill driva ditt företag på heltid och är beredd att satsa fullt ut. Här ses vi för gemensamma workshoppar online och du får möjlighet att växa i ett starkt nätverk tillsammans med andra entreprenörer. Under hela programmet får du löpande rådgivning av en personlig affärsutvecklare. Läs mer om Inkubatorprogrammet och vad som ingår. 

Idea Boost är för dig mellan 18-30 år som har ett ännu inte startat ditt företag och är i ett utforskande stadie. Har du kanske drivit UF-företag och är nyfiken på nästa steg? Eller du kanske har världens bästa idé men behöver finslipa detaljerna innan du kickar igång? Läs mer och ansök till Idea Boost här. 

Vad får du när du går med i Go Business?

Utvecklas som entreprenör – genom MOSAIK

Att vara entreprenör är en livsstil oavsett bransch eller vilken typ av företag det handlar om. Vi vill skapa hållbara entreprenörer genom en stark förståelse för och kunskap om vad det innebär att vara entreprenör idag. Därför jobbar vi både individuellt och på gruppnivå – och förutsätter att du som entreprenör deltar aktivt, tar ansvar för din egen utveckling och delar utmaningar, idéer och feedback med andra. Vi övar mycket på att utveckla de entreprenöriella förmågorna MOSAIK:

  • M – Mod
  • O – Osäkerhetstolerans
  • S – Samverkan
  • A – Ansvar
  • I – Initiativ
  • K – Kreativitet

Individuell affärscoaching

Du får enskilda coachsamtal med en affärsutvecklare som utmanar, vägleder och hjälper dig framåt. Samtalet utgår från en handlingsplan som vi tar fram i starten och sedan utvecklar tillsammans under programmets gång. Under föreläsningar och workshops får du olika verktyg som du kan jobba med och stämma av med din affärsutvecklare.

Gemensam utveckling

I vardagen består vår sociala cirkel av vänner och bekanta eller människor med liknande intresseområden som vi kan vända oss till när vi behöver råd och stöd. Inom Go Business är idén att entreprenörsgruppen ska fungera på samma sätt. En blandning av människor med olika bakgrund ger varandra stöd och råd för att lösa problem och utveckla sina verksamheter. Att skapa en stark och inspirerande community i norra regionen är ett av våra mål, eftersom vi vet att en stor del av din individuella utveckling sker i mötet med andra entreprenörer.

Samarbete med experter i näringslivet

Kontakten med det regionala näringslivet och utbytet med entreprenörer som både lyckats och misslyckats med sina affärsidéer är viktiga delar inom Go Business. Vi bjuder in till föreläsningar och workshops med olika konsulter och inspiratörer som delar med sig av sina expertkunskaper och personliga utvecklingsresor. Inkubatorprogrammet avslutas med Level Up där du får feedback från en extern expertpanel och en chans att få nya perspektiv på framtiden för ditt företag.

Ansök redan idag

Det kostar ingenting att delta i Go Business program. Allt sker digitalt och du kan delta oavsett var i norra Sverige du bor. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart. Sista ansökningsdag 21 januari 2024.

Ansök till Go Business