Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

16 november 2021, Nyheter

Anna sökte till Hangout för att lära sig mer om entreprenörskap och bygga nätverk

Lär känna en av entreprenörerna som deltar i Go Business program Hangout, Anna Köhler från Jokkmokk. Anna driver företaget Hälsocoachen i norr. En anledning till att hon sökte till Hangout var att hon var helt ny i sitt företagande, ville bygga nätverk och lära sig så mycket som möjligt om företagande.

Berätta, vem är du och vad gör du i ditt företag?

Jag heter Anna Köhler, bor i Jokkmokk med min son Carl och vår katt Missan. Jag är utbildad beteendevetare och coach och har alltid varit intresserad av människor, samtala med människor och att hjälpa. I mitt företag jobbar jag med coachande samtal, för människor som inte mår bra eller som behöver vägledning att sätta mål eller hjälp med vägval exempelvis. Jag jobbar också med grupper med meditation och rörelse med andningen i fokus för att stilla tankar, hitta lugn och skärpa för livet och vardagen. Sedan har jag två ben till, det ena är föreläsningar och utbildningar om hälsa och stresshantering och det andra är retreats, events och workshops. Den sista delen är en ny idé jag fått under Hang out-tiden faktiskt och jag ser all potential som finns i Jokkmokk och vår kommun som fler kan få uppleva, men även hur jag kan nyttja digitala verktyg för att nå dem som inte kan komma till mig. Jag har redan samarbeten med andra företagare på gång där vi ska testa köra lite olika grejer här framöver.

Vad fick dig att vilja starta eget?

Jag ville bestämma själv, vad jag skulle göra och hur. Jag har länge haft en längtan efter frihet och att få göra något som kändes mer meningsfullt. Den här känslan växte sig starkare och starkare och tillslut var jag tvungen, att säga upp mig från mitt jobb och hoppa ut.

Varför sökte du till Hangout?

Jag fick tips om Hangout från Strukturum i Jokkmokk, jag läste på och kände att det här kunde vara bra för mitt företag och mig.

Vad har Hangout gett dig och ditt företag?

Hangout har gett mig idéer, inspiration och kunskap som jag kunnat omsätta direkt i mitt företag, direkt efter träffen. Då träffarna varit effektiva och väl genomtänkta, har jag kunnat nyttja tiden redan under mötet. Så samtidigt som jag fått kunskapen levererad till mig på träffen, har jag sedan bollat tankar och idéer med de andra deltagarna i små grupper och jag har kunnat sätta konkreta idéer för mitt företag på pränt direkt, som jag sedan jobbat vidare med. Väldigt värdefullt. Vissa delar som det här med marknadsföring är ju klurigt tycker jag, hur når jag ut så att mina kunder förstår vad jag jobbar med, hur når jag dem som har behov av mina tjänster, vilken är min specifika målgrupp och hur kommunicerar jag. Hangout är oxå ett väldigt generöst forum, alla bjuder på den kunskap och de erfarenheter de har, vilket blir effektivt. Jag tänker att grunden är att coacherna också är generösa, och tydliga vilket skapar det fina klimatet.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att söka till Hangout?

Sök, det finns inget att förlora. Vissa delar här frivilliga och vissa delar är obligatoriska så till viss del kan du välja själv hur mycket du vill delta, vilket behov du har. De obligatoriska delarna är guldvärd och även om du behöver jobba endel och kanske inte vet hur mycket tid du kan lägga ner så är den obligatoriska tiden hanterbar och ger hur mycket som helst tillbaka.

 

Ansök till Hangout

Vi är nyfikna på din idé, och hoppas att Hangout känns som något för dig. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och det kostar ingenting att delta.

 

Ansök till Hangout!
Hangouterbjudande

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-05-20

Jessica sökte till Hangout för att jobba med sitt nya ben i företaget

Lär känna några av entreprenörerna som deltar i Go Business program Hangout. Först ut är Jessica Forsén som driver HR-Kompassen i Luleå.

2021-06-01

Helena sökte Hangout för att bygga upp ett lokalt nätverk

Helena Mettävainio driver eget som fotograf och hjälper företag med marknadsföring. En anledning till att hon sökte till Hangout var för att som hemvändande norrbottning bygga upp ett lokalt nätverk.

2021-03-22

”Vill ge gamla och slitna möbler nytt liv genom renovering och inredning.”

Möbelstudion erbjuder även inredningstjänster där hon hjälper människor att hitta sin unika stil genom att djupdyka i kundens hjärna och verkligen förstå vad de vill ha, och sedan omsätta det i en känsla i ett rum eller en lokal. 

Visa allt aktuellt