Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Arctic Old School och Baronselets gourmetprodukter

Entreprenören Peter Eriksson driver företaget Arctic Old School och tillverkar senap under varumärket Baronselets gourmetprodukter

Peter brinner för lokalt mathantverk

Inför julen 2017 bestämde Peter Eriksson sig för att lära sig att gilla senap som han dessförinnan ogillat skarpt. Efter att ha försökt sig på köpessenap av diverse slag utan framgång så bestämde han sig för att göra en egen. Han läste mängder av recept och studerade ingredienser på detaljnivå och kom på så sätt fram till hur han skulle göra. Tillslut hittade han en tillagningsmetod som gav senapen den där perfekta runda smaken. Idag säljer han 30 gourmetprodukter (senapssorter och dressingar) under varumärket Baronselets Gourmetprodukter. Och det visade sig att det var många, många fler som uppskattar senap på Peters vis. Under resans gång har han sett behovet av ett provproduktionskök samt en samlingsplats för lokalt mathantverk. Därför startade han Arctic Old School i den tidigare skolan i Holmträsk där han avser att ha sin egen produktion och erbjuda plats för provproduktion åt andra. Arctic Old School kommer också att öppnas upp för event, konferenser och matlagningskurser, det byggs även en restaurangdel och en gårdsbutik.

Arctic Old School – Peter Eriksson

”Jag avskydde senap”

Bransch:

Mat & Event

Ort:

Piteå

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)