Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Safe Water Access

Safe Water Access är en tjänst som ger tillgång till dricksvatten i utsatta områden

Problemet med vattenbrist är ett brådskande globalt problem och Filippinerna är ett land som påverkas av klimatkrisen, vilket tar vattenbristen till det yttersta. Bohol är en region inom Filippinerna som har en vattentillgång på under 70 av tillräckliga nivåer. I dagsläget importerar öborna vatten från fastland och eller samlar regnvatten. Detta blir väldigt kostsamt. En ekonomisk belastning som en människa som lever i den lägsta inkomstklassen inte klarar av. Tillgången till rent vatten är ett växande globalt problem och ett utav FNs hållbarhetsmål.

SaWA, Safe Water Access är en tjänst som ger de utsatta tillgång till en vattenkälla för lågt pris med högre kvalitet. Tjänsten ger dig möjligheten att rena ditt använda gråvatten till rent dricksvatten och till en lägre kostnad än det sålda dricksvattnet. Genom en gratis installerad reningskiosk skapas även affärsmöjligheter för den lokalbo som vill tänkas ta ombesörja och sälja tjänsten. Detta projekt utvecklades tillsammans med Kristian i samband med Davids examensarbete som civilingenjör teknisk design inom produkt- tjänsteutveckling.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)