Ett medvetet och mer hållbart liv – Anna Larsson släpper boken Skönhetens väg

Anna Larsson ser framför sig en ny värld som bygger på samarbete mellan människor i harmoni med naturens krafter. Hon väver samma kunskap från urfolk med modern psykologi och beteendevetenskap – och visar en väg att börja gå för att leva hållbart och medvetet. Nu släpper hon boken Skönhetens väg som ger inspiration och kunskap om hur tidlös visdom från världens urfolk är till hjälp för oss idag, som visar hur kropp och själ hör ihop och hur vi kan leva ett medvetet liv.

− Vi människor tillhör Jorden och allt levande, även om vi lever som om det vore tvärtom. Boken är en påminnelse om känslan av samhörighet: att allt levande hör samman och står i ömsesidigt beroende av varandra. Detta är kunskaper som världens urfolk haft i århundraden, och som nu också kan bevisas vetenskapligt. I boken delar jag min egen personliga upplevelse av mötet med visdomen från den andinska kulturen i Peru och hur det mötet kom att förändra mitt liv, berättar Anna.

Om att leva med naturen

Skönhetens väg handlar om vad var och en av oss kan göra för att förändra våra tankar, vårt beteende och det avtryck vi lämnar på Jorden. Boken riktar sig till alla som tänker att det måste finnas ett annat sätt att leva.

− Boken finns till för den som känner att den västerländska livsstilen är ohållbar, och som vill hitta sitt sätt att göra skillnad i världen. Den riktar sig också till den som vill komma i kontakt med sin egen inre visdom och vill utveckla sin relation till naturen. För det är möjligt att leva med naturen, istället för av den.

Formgiven i samarbete med fler entreprenörer i norr

Boken har tagit form genom ett samarbete med entreprenörerna Elin Parmhed och Sandra Lindqvist, som tillsammans med Anna deltagit i Go Business inkubatorprogram under hösten 2020.

− Det kändes rätt att samarbeta med företagare på samma villkor – vi är alla kvinnliga soloföretagare i norra Sverige som vill kunna leva på att dela vår kreativitet och kunskap med andra. Bokprojektet visar att det är möjligt. Med hjälp av Elins design och formgivning och Sandra fotografier gick jag från ett manus till en vacker och proffsigt utgiven bok, berättar Anna.

− Annas engagemang och passion lyste igenom och det är extra kul att arbeta med någon som har ett sådant härligt driv, och få hjälpa till att få ihop det hon jobbat med så länge. Det är underbart att det går att hitta samarbeten inom Go Business community, berättar Elin Parmhed, konstnär och formgivare.

Sandra har fotat porträttbilder till boken, och fotat omslagsbilden och illustrationerna inne i boken, som i grunden är en akvarellmålning och illustrationer av konstnären Saga Eriksdotter.

− Annas drivkraft lyser verkligen igenom, och det kändes som en självklarhet att fotografera henne när jag fick frågan. Vi träffades redan för ett par år sedan genom Go Business-kontakter, innan jag själv var med ännu, det visar verkligen på kraften i Go Business community, berättar Sandra Lindqvist.

Nyfiken på att veta mer om boken?

Du kan läsa mer om Anna Larssons bok Skönhetens väg på Annas webbplats. Du kan även beställa den via Adlibris.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.

 

Fotograf: Jens Ökvist