Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

25 januari 2022, Nyheter

Go Business får fortsatt finansiering

Go Business får fortsatt finansiering

Nu är det klart att inkubatorn Go Business får fortsatt finansiering. 15 medfinansiärer går in i projektet Go Future som kommer att finansiera Go Business verksamhet under år 2022.

– Vi är glada och stolta över det starka förtroende som finns för Go Business verksamhet och att vi nu går från sex till femton medfinansiärer. Tack vare våra finansiärer kan vi erbjuda ett femtiotal kreativa och nytänkande entreprenörer runtom i norra Sverige stöttning i att komma framåt med sina företag under året, säger Andreas Eklund, verksamhetschef Go Business.

Under 2021 har Piteå Science Park som driver Go Business genomfört en förstudie med syftet att undersöka behovet av ett digitalt inkubatorstöd hos företag i Norrbotten och Västerbotten. Förstudien visar att det finns ett stort behov av Go Business verksamhet. Den visar också att majoriteten av kommunerna ser kulturella och kreativa näringar och tjänstesektorn som viktiga framtidsbranscher och sina prioriterade målgrupper för näringslivsutvecklingen.

– Nu när det nya Norrland håller på att formas så ser vi att Go Business kan vara med och bidra till att ännu fler kreativa och nytänkande entreprenörer satsar på sina affärsidéer här. Att låta dem stärka sina entreprenöriella förmågor, samverka med varandra och skapa nätverk tillsammans är en förutsättning för ett levande norra Sverige fyllt av liv mellan husen. Det känns otroligt roligt och viktigt att vi får fortsätta bidra till detta.

Projektet Go Future ägs och drivs av Piteå Science Park och finansieras av: Piteå Science Park, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Boden Business Park, Haparanda kommun, Övertorneå kommun, Jokkmokks kommun, Lycksele kommun, Vilhelmina kommun, Kalix kommun och Längmanska företagarfonden. Projektet pågår 2022-01-01–2022-12-31.

Ansök till Hangout

Vi är nyfikna på din idé, och hoppas att Hangout känns som något för dig. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och det kostar ingenting att delta.

 

Ansök till Hangout!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-01-14

Säg hej till vår nya affärscoach i Skellefteå – Therese Åhlund

Vi är glada över att kunna presentera vår nya innovationsledare och affärscoach i Skellefteå. Välkommen till Go Business Therese Åhlund.

2021-12-17

Lär känna våra entreprenörer – Sofia Blad

Marie Hörnqvist driver ett socialt företag, som arbetar för att hitta vägar för barn, unga och vuxna med ohälsa till en möjlig och bra väg framåt, till ett fungerande liv.

2021-12-01

Lär känna våra entreprenörer – Victoria Harnesk

Victoria Harnesk är grundaren av Samisk smakstudio och är en av deltagarna i höstens inkubatorprogram.

Visa allt aktuellt