Go Business går med i nationellt nätverk för inkubatorer inom kreativa näringar

CreARTive är en intresseorganisation för inkubatorer inom konstnärliga och kreativa näringar. Nu stärks organisationen rejält i norra Sverige och Go Business är en av fyra nya medlemmar.

-Eftersom vi har hjärtat i de kreativa näringarna är det jätteviktigt för oss med denna möjlighet till kunskapsutbyte och att tillsammans kunna påverka beslutsfattare, säger Marcus Olsson, verksamhetsledare Go Business.

Nu skapas en stark struktur i norra Sverige för att stötta den kreativa industrin med eXpression Umeå, som är en av initiativtagarna till creARTive och nya medlemmarna High Coast Creative i Örnsköldsvik, HUB063 i Östersund och Go Business i Piteå, Luleå, Skellefteå och online i Norrbotten och norra Västerbotten.

-Tillsammans med creARTive har vi ännu mer kompetenser och erfarenheter för att hjälpa entreprenörerna i våra program framåt. Vi tror på kraften i att växa tillsammans, säger Marcus Olsson.

Syftet med creARTive är att kraftsamla Sveriges inkubatorer inom KKN och driva viktiga frågor för branschen. Ett annat fokusområde är att skapa bästa möjliga förutsättningar för konstnärer och kreatörer att bygga upp och utveckla sina verksamheter.

På agendan för det kommande året finns bland annat uppvaktningar hos kulturdepartement och näringsdepartement, etablering av kontakter med myndigheter och organisationer, samt en satsning på ett nordiskt-baltiskt nätverk av kulturinkubatorer.

Medlemmar i creARTive från och med 29 maj 2020:

Nya medlemmar:

Go Business

East Sweden Game

NetPort Science Park

High Coast Creative

Övriga medlemmar:

Klump Subtopia

Transit

Site

eXpression

Xplot

Brewhouse

HUB063/Klump Östersund