Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 March 2024, kl. 09:00, Digitalt via Zoom

Go Business Mindset + Polarbröd: Kreativ workshop med spill och rester

Workshop! Polarbröd behöver kreativa hjärnor för att lösa utmaningen kring spillbröd och rester från deras bagerier – och bjuder in dig att spåna och utforska möjliga kreativa lösningar tillsammans med andra. Lösningar som i förlängningen innebär affärsmöjligheter för alla inblandade. Visst vill du vara med? Välkommen!

Vill du vara med?

Anmäl dig

Kreativ workshop med spill och rester

Välkommen till en workshop där kreativitet möter hållbarhet! Vad händer om vi tänker helt nytt kring spill och rester från industrin, och istället ser dem som råvaror och resurser? Vad kan du skapa av brödrester och gamla hårnät? Vilka idéer, produkter, konstverk och tjänster vi hitta på? Under denna workshop vill vi tillsammans med dig utforska möjligheterna som gömmer sig i spill från Polarbröds bagerier.

📍 NÄR & VAR? Fredag 22 mars 2024 kl. 09.00-12.00 digitalt via Zoom.

📍 FÖR VEM? Du som är nyfiken på att tänka nytt och utforska din kreativitet, och som är verksam inom en konstnärlig, kreativ och/eller skapande bransch. Du kan vara allt från scenkonstnär, designer eller konsthantverkare till musiker, mathantverkare  eller fashionista – du som helt enkelt är nyfiken på att lära dig mer om kreativitet och innovation.

📍 WHAT’S IN IT FOR ME? Här får du chansen att

  • bidra till en mer hållbar industri: omvandla spill till nya resurser.
  • utforska kreativitet med oväntade material: upptäcka nya sätt att skapa.
  • nätverka och inspireras: interagera med likasinnade och få nya perspektiv för att driva dina idéer framåt.

Din tid som deltagare i workshoppen är arvoderad.

📍 ANMÄL DIG HÄR: Anmäl dig via Simple Signup.

Målet med workshoppen

Workshoppens mål är att generera nya kreativa idéer kring spill och rester från Polarbröds bagerier och se om vi kan hitta nya, användbara idéer, tjänster och produkter. Tillsammans med andra kreativa hjärnor får du jobba fram idéer kring vad vi kan göra med material som bröd, engångsrockar och hårnät från bagerierna, och låta kreativiteten flöda fritt. Vad ser du för möjligheter?

Win-win för hållbarhet och innovation!

Workshoppen är dels en chans att utmana Polarbröd i att bli mer hållbara, dels en möjlighet för dig att upptäcka nya sätt att jobba kreativt och hitta nya idéer som du vill vidareutveckla. Du kan plocka in idéerna i din egen verksamhet eller utveckla dem i samarbete med andra.

Om du hittar en matnära idé som du vill utforska vidare finns möjlighet att jobba med den inom ramen för CHARM-fabriken som startar upp i Älvsbyn i vår. Här vill vi skapa win-win för alla som deltar!

Vem är välkommen?

Till denna workshop är du välkommen om du är intresserad av att utforska nya sätt att använda material och skapa på ett hållbart sätt, och är verksam inom de kulturella och kreativa branscherna. Vi söker särskilt dig som är nyfiken, men kanske tänker att det inte är för dig. Ju fler perspektiv som deltar, desto fler möjligheter kommer vi se. Så kom, oavsett om du är en passionerad fri kulturarbetare, erfaren kreatör, etablerad designer eller bara nyfiken på att lära dig mer om kreativitet och innovation!

Anmäl dig

Antalet platser är begränsat, så se till att säkra din plats. Låt oss omvandla spill till kreativa innovationer! Anmäl dig vid Simple Signup. Du får en bekräftelse via mail när din plats är bekräftad.

Evenemang av

Go Business i samarbete med Polarbröd

Börjar

Slutar

Plats

Online via Zoom

Om Polarbröd

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner av norrländskt entreprenörskap och brödkultur. Det moderna företaget har vuxit från ett litet familjebageri till att bli Sveriges tredje största producent av matbröd. Polarbröd vill skapa möjligheter att leva gott och sunt, nu och i generationer, och allt de gör inom Polarbrödskoncernen ska bidra till omställning mot en uthållig försörjning.

Mer om Polarbröd (Öppnas i ett nytt fönster)

Om workshopledaren

Stina Haglund är serieentreprenör, konsult och världsförbättrare. Hon har arbetat i gränssnittet mellan det offentliga och privata, kreativa och industriella i hela sin yrkeskarriär. De senaste åren har cross innovation och kreativa processer utgjort en stor del av hennes portfölj. I år processledde hon aktiviteter i projektet Kreativ Industriell Symbios på uppdrag av RISE och var där med i utvecklingen av metoder för att få stora och små aktörer att kunna mötas ”i ögonhöjd” trots olika ingångar. Här delar hon med sig av sina lärdomar och goda exempel från processen.

Mer om Stina (Öppnas i ett nytt fönster)

Om Go Business Mindset

Go Business Mindset är en digital mötesplats för samverkan över branschgränserna. Här kopplar vi samman de kulturella och kreativa branscherna med industri, tech och andra starka branscher i norr – för att utforska varandras kunskaper, idéer, perspektiv och processer, hitta nya vägar framåt och låna av varandras verktygslådor. Vad kan vi åstadkomma tillsammans?

Mer om Go Business Mindset

Om Go Business

Go Business är den digitala inkubatorn för dig som driver ett tjänsteföretag eller är egenföretagare inom de kulturella och kreativa branscher i Norrbotten och Västerbotten. Vi stöttar dig att hitta din väg framåt, ditt sätt att driva företag och ditt sätt att nå ut med det du erbjuder, samtidigt som vi ger dig tillgång till ett stort nätverk av branschkollegor, möjliga samarbetsparters och nya kompisar.

Mer om Go Business erbjudanden

Våra finansiärer och partners

Fler liknande evenemang

Visa allt aktuellt

2023-10-25

Mindset: ”Vad ser du för möjligheter här?” När kultur och industri gör tillsammans

Digital inspirationsträff: Vad har en kreatör som industrin saknar, och vad har en industri som kreatörer kan dra nytta av? Välkommen till en digital lunchträff för kreatörer, kulturarbetare och industriföretag om cirkulära flöden och ef…

2023-08-10

Är du nyfiken på Go Business?

Go Business bjuder in till ett digitalt event där du får veta mer om vad vi på Go Business gör. Du får träffa några spännande entreprenörer och tidigare deltagare från våra program och höra deras berättelse.

2024-04-17

Lär känna våra entreprenörer – RAVNA People First

Lär känna våra entreprenörer – RAVNA People First

Visa allt aktuellt