Go Business tre bästa pitchtips!

Att kunna uttrycka oss tydligt är något vi alla behöver kunna – oavsett om man är företagare eller inte. Att förklara vem man är och vad man gör på ett tydligt sätt. Fördelen är också att detta är någonting som går att träna upp. Som en del av Go Business Incubator ges du möjlighet att både skriva, förtydliga och öva på din pitch – men vi vill också dela med oss av några tips och råd!

  1. Stick ut tidigt
    Att ge ett bestående intryck är avgörande och du har dessvärre endast ett par sekunder på dig att göra ett riktigt bra första intryck. Nyttja den möjligheten till fullo genom att våga sticka ut från mängden!
  2. Tro inte att en pitch är rationell
    Visst, en del statiska delar behöver finnas med i en bra pitch – men om du i slutändan inte berättar en historia som når fram, berör eller engagerar din lyssnare riskerar du att falla i glömska! Tänk på ditt kroppsspråk. Vad du säger är såklart viktigt – men att jobba med kroppen är ett bra sätt att förstärka känslor och visa engagemang.
  3. Öva!
    Som med allting ger övning färdighet. Ju mer du övar – desto tydligare kommer ditt budskap att bli. Öva tills det sitter i ryggmärgen!

Lycka till med ditt pitchande!

Vill du veta mer om Go Business inkubatorprogram?

Go Business inkubatorprogram är till för dig som är kreatör, kulturarbetare eller tjänsteinnovatör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande. I inkubatorn jobbar du djupgående med ditt entreprenörskap och får verktygen för att kunna växla upp arbetet med att ta företaget framåt och nå dina affärsmål. Du utvecklas tillsammans med andra engagerade företagare och med stöd av Go Business innovationsledare.

Är du intresserad av att delta? Ansök till Go Business inkubatorprogram.