Han har förändrat spelplanen för rekryteringsbranschen – möt Albin Mannberg

Albin Mannberg är grundare av JobOptions och en prisad innovatör – nyligen utsedd till årets SKAPA Talang i Västerbotten 2020. JobOptions är en digital samlingsplats som hjälper människor att upptäcka nya arbetsgivare med hjälp av värderingar, drivkrafter, erfarenheter och utbildning – samtidigt som det ger företagen en språngbräda för att komma igång med sin employer branding. Som grädde på moset är Albin en grym Go Business-alumn! Låt oss lära känna honom och JobOptions lite bättre.

Albin, berätta mer om din affärsidé!

JobOptions arbetar med kompetensförsörjningsfrågan, det vill säga svårigheten att hitta och rekrytera rätt personal. Det är ett jättestort problem som ungefär 80 % av alla arbetsgivare, bara i Sverige, kämpar med. Samtidigt anser vi att det finns betydligt mer att göra från företagens håll när det handlar om att bygga deras employer brand. Dessutom vantrivs väldigt många människor i sitt arbete, utan att göra någonting åt det. Här ser vi att det finns förbättringar att göra – därför skapade vi JobOptions.

Varför sökte du till Go Business?

Jag sökte till Go Business för att jag ville komma i kontakt med ännu fler kompetenta människor som kan hjälpa till med de utmaningar som vi står inför.

Vad är det viktigaste du tar med dig från din tid i Go Business?

Det viktigaste är det varumärkesbyggande arbete som vi fått hjälp med. Det hade krävts en del kapital för att få fram ett någorlunda liknande resultat om vi hade gjort det själva.

Vilket är ditt bästa tips till andra som funderar på att starta eget?

Bli expert på att ta emot kritik. Du vinner på att vara sjukt mottaglig för den kritik som du får, för den kommer att göra dig och din idé bättre. Särskilt när du gör något helt nytt. Ju fler möten du tar, desto mer kritik kommer du att få och desto bättre kommer din produkt att bli. Kritik handlar inte om att någon vill dig illa, snarare om utvecklingspotential deluxe!

Mer information Albin och JobOptions hittar du på JobOptions webbplats.

Mer om SKAPA-prisets vinnare i Västerbotten 2020.

Är du peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.