Hello Helly!

Lär känna vår nya kollega Helena Strömbro Ershag. Hon kommer att jobba som innovationsledare och kontorsansvarig i Skellefteå. Vi har ställt några frågor till henne i klassisk ”min kompis bok” tema.

Vad fascinerar dig?
Människor som vågar. Jag är väldigt imponerad av entreprenörssjälar som verkligen har drivet att satsa på sina egna idéer. Det är otroligt modigt, och häftigt att se för en trygghetssökare som jag. Jag fascineras också extremt mycket av coola system, som hjärnan, kroppen, naturen och rymden, eller olika slags samhällsstrukturer. Jag gillar att bli mindblown av att försöka förstå hur alla olika delar hänger ihop och påverkar varandra och vad som händer i ekosystemen när något triggas eller rubbas.

Vilken tid på dygnet är du som mest alert?
Typ klockan 10.00-11.30 och 19.00-21.30. Jag är rätt segstartad på morgonen men brukar vara riktigt effektiv efter förmiddagsfikat. Sen gillar jag att jobba eller sätta igång saker på kvällen och hamnar lätt i flow då.

Om du var ett djur, vilket skulle du då vara?
En arbetsmyra!

Vad/vem gör dig nyfiken just nu?
Jag är väldigt nyfiken på Skellefteås framtid och hur den starka startupscenen tillsammans med nytänk från kommunen och privata aktörer kommer att påverka näringslivets och platsens utveckling. Det är väldigt intressant med affärsmodeller och samarbeten som utmanar det etablerade och vänder på perspektiven. Sen är jag förstås grymt nyfiken på vilka företag vi får in till inkubatorn i Skellefteå!

Vad skrämmer dig?
Jag tycker att den extrempolitiska utvecklingen i Sverige och världen är väldigt obehaglig. På ett personligare plan är det läskigt att inte ha kontroll eller att känna mig oförberedd.