Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

29 april 2021, Nyheter

Hon brinner för ett attraktivt, påhittigt och socialt hållbart Norrbotten

Lotta Karlsson driver Kind Exploring och som producerar och främjar scenkonst i norra Sverige

Lotta Karlsson upprörs av påståendet om att man måste flytta till Stockholm för att lyckas. Hon brinner för att hemmakära, nordliga kulturskapare ska kunna vara kvar och bygga ett alltmer attraktivt, påhittigt och socialt hållbart Norrbotten. Och det jobbar hon för i företaget Kind Exploring, med ett ben på scen och ett ben i möjliggörandet av professionell kultur. 

VAD FICK DIG ATT VILJA STARTA FÖRETAG?

En längtan till att hänge mig åt musik, scenkonst och spännande samarbeten!

BESKRIV MED EN MENING VAD DITT FÖRETAG ERBJUDER?

Nordlig musik och scenkonst med örat nära hjärtat, plus kompletterande föreläsningar, workshops och teambuilding.

VILKEN UTMANING VILL DU LÖSA FÖR DINA KUNDER?

Utan gemensamma samtal och upplevelser glider vi människor ifrån varandra. Vi kommer ingen vart med nya idéer och vi fungerar sämre och sämre tillsammans. Kind Explorings musik, scenkonst och kulturskapare för människor närmare varann och öppnar upp för helt nya samtal och insikter. Det gör företagskulturen och arbetslusten rikare och ger goda konsekvenser för resultatet. Rikare blir också samtalen hemma vid köksbordet. Och livet.
Jag och mitt nätverk av kulturskapare föreläser, modererar och teambuildar också. Vi roar och oroar. Vi stimulerar idéer, arbetslust och livslust samt konstruktiv utveckling i grupper.

VILKET ÄR DITT DRÖMUPPDRAG ELLER DIN DRÖMKUND?

Jag drömmer om nya, innovativa samarbeten som öppnar upp för människor att röras av kultur på nya sätt och komma varandra närmre… Jag drömmer också om att få turnera i svensktalande Finland, älskar det språket!

VAD ÄR DITT FÖRETAGS VARFÖR?

Kind Exploring är som en nyfiken upptäcktsresande i sökandet efter en mer socialt hållbar värld. Jag och mina kulturkollegor utforskar människan, konsten och spännande samarbeten mellan kulturskapare, organisationer och företag. Därtill har vi ett starkt nordligt fokus och kämpar för att skapa förutsättningar för hemmakära kulturskapare att leva kvar och verka i norr. Vi är medskapare av ett alltmer attraktivt, påhittigt och socialt hållbart Norrbotten.

Kolla in Kind Explorings nya hemsida.

Fotograf: Magnus Stenberg

Vill du också växa som entreprenör och jobba med det som du brinner för?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program
Go Business affärscoacher brinner för att hjälpa människor att leva på sina passion i norra Sverige

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-05-06

Lär känna våra entreprenörer – Carina Henriksson

GlesbygdsDivan är namnet på både Carina Henrikssons produktionsbolag och hennes alter ego. I sitt företag skapar och säljer Carina Henriksson musik- och teaterföreställningar, skriver musik och manus samt erbjuder ReVoice-terapi och röstmassage.

2021-03-22

”Vill ge gamla och slitna möbler nytt liv genom renovering och inredning.”

Möbelstudion erbjuder även inredningstjänster där hon hjälper människor att hitta sin unika stil genom att djupdyka i kundens hjärna och verkligen förstå vad de vill ha, och sedan omsätta det i en känsla i ett rum eller en lokal. 

2022-05-23

Lär känna våra entreprenörer – Soundbeam produktion

”Hangout har gett mig verktyg för att ta tag i min marknadsföring ”

Visa allt aktuellt