Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

29 september 2021, Nyheter

Hur bygger man ett varumärke – tre tips från Tailorbird

Hur bygger man ett varumärke – tre tips från Tailorbird

Go Brand! Den här veckan har entreprenörerna i höstens inkubatorprogram fått möta Malin Hollström & Niklas Berg från Tailorbird som bjuder på tre snabba tips i hur du bygger varumärke.

1. Gör det strategiska varumärkesarbetet till en prioriterad fråga

Att arbeta strategiskt med sitt varumärke är en högst affärskritisk fråga och oavsett om du behöver sälja mer, öka dina marginaler eller attrahera personal kommer det strategiska varumärkesarbetet spela en nyckelroll. Varför inte lägga in Fysisk tillgänglighet och Mental tillgänglighet som två punkter på agendan vid ledningsgruppsmötet eller på fredagsfrukosten?

2. Prioritera dina kategoriingångar

Fundera över vid vilka tillfällen i dina potentiella kunders liv ditt varumärke kan komma upp som ett valbart alternativ. Anledningen till att dina kunder väljer dig är oftast mer komplex än vad dina kunder berättar, detta eftersom de oftast inte gjort ett särskilt medvetet val, utan mest gått på känsla. Var nyfiken och ställ frågan ”Varför?” många gånger när du pratar med potentiella kunder. När du har koll på vilket värde du levererar är det så mycket lättare att kommunicera.

3. Börja agera

När du har en hypotes på plats är det bara att börja agera. Det värsta som kan hända är att du lär dig något och får justera strategin. Det enda du med säkerhet kan veta är att om du står still blir du förr eller senare omsprungen.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-10-01

Exitföreläsning: Matilda Kjellmor och Johan Seger, Tivla Produktion

Välkommen på en inspirationsföreläsning med Go Business-alumnerna Matilda Kjellmor och Johan Seger, Tivla Produktion.

2021-09-24

Amanda Mattsbys fyra bästa tips

Fyra tips från Amanda för att driva företag hållbart och med hjärtat som vägvisare!

2021-09-23

Företagen som antagits till inkubatorn

Nu är det klart vilka företag som antagits till Go Business inkubatorprogram hösten 2021. Det är 15 företag med kreativa och nytänkande entreprenörer som valts ut.

Visa allt aktuellt