Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 februari 2023, Nyheter

Idea Boost ska stötta unga att våga satsa på sina idéer

Idea Boost ska stötta unga att våga satsa på sina idéer

Nu är det klart att Go Business har fått finansiering att starta ett nytt program som ska ge unga verktyg och nätverk att utveckla sina idéer. Målet är att ta vara på ungas innovationskraft och bidra till att fler nytänkande företag bildas.

– Unga människor i norra Sverige sitter på fantastiska idéer och entreprenörskapstalanger, det har vi sett genom Ung Företagsamhets verksamhet. Men det saknas insatser för att stötta unga att ta sina idéer vidare från UF-företag till ”riktiga” företag. Det vill vi ändra på, säger Andreas Eklund, verksamhetschef Go Business.

Det nya programmet Idea Boost startar år 2024 och ska ge unga stöttning i att ta sina idéer vidare till att starta företag. Programmet kommer att ha ett liknande upplägg som Go Business övriga program där kunskap, coaching och nätverk är tre nyckelingredienser.

– Genom vårt välbeprövade digitala stöd vill vi skapa goda förutsättningar för unga att starta företag oavsett var i norra Sverige man bor. För oss är det en hjärtefråga att bidra till att unga människor utvecklar sina idéer här och inte någon annanstans. Det är en av norra Sveriges viktigaste framtidsfrågor.

Ett ytterligare fokusområde de kommande åren är att skapa en digital mötesplats mellan unga och entreprenörer från vitt skilda branscher.

– Vi ska ta fram en plattform för samverkan mellan människor från vitt skilda branscher, med olika infallsvinklar och erfarenheter. Det är viktigt för att skapa ett starkare och mer sammansvetsat företagsklimat i norra Sverige, där exempelvis kreatörer samverkar med industriföretag i större utsträckning. Det kommer att skapa många win-win-effekter.

Mer om Go Business nya projekt Go Community
Go Business nya projekt Go Community finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Sparbanken Nord, Piteå Kommun, Skellefteå kommun, Luleå kommun, Jokkmokks kommun, Boden Business Park, Övertorneå kommun, Vilhelmina kommun och Kalix kommun.

Foto: Anders Westergren

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-04-08

Lär känna våra entreprenörer – KUVisuals

Katarina Uittenbogaard i Övertorneå driver KUVisuals. KUVisuals erbjuder personlig hjälp till företag med att driva deras sociala kanaler.  

2022-04-06

Lär känna våra entreprenörer – Sara Sandegrim Inredningar

Sara Sandegrim driver Sara Sandegrim Inredningar i Piteå och erbjuder inredningskoncept till privatpersoner och företag.

2022-04-01

Lär känna våra entreprenörer – Fotograf Mattias Hellgren

Mattias och Heidi driver familjeföretaget Fotograf Mattias Hellgren. En fotostudio på Sävastön i Bodens kommun.

Visa allt aktuellt