Innanförskogen hyllar olikheter och rätten att få vara sig själv

”Du är varmt välkommen till Innanförskogen, varmt välkommen hit”, så inleds första singeln på skivan, som är en del av musikprojektet Innanförskogen skapad av konstnärsduon Elvira Seger och Linn Kårelind. Konstnärsduons signum är att skapa inkluderande produktioner med berättelser bortom normer.

 

Idén om att göra ett musikprojekt för barn föddes på ett flyg till Kroatien för tre år sedan. Linn ritade en orm som Elvira döpte till Ove, som sedan fick flera egenskaper, till exempel att han älskar att dansa disco och har social fobi. Ove blev den första karaktären i Innanförskogen, som blivit en föreställning och en skiva. Idag är Innanförskogen ett uppskattat och uppmärksammat projekt. Singeln ”Välkommen till Innanförskogen” har varit veckans färsking i P4. Projektet uppmärksammas och hyllas i media och av publiken gång på gång. Föreställningen är dessutom antagen till bland annat Norrbottenmusikens programkatalog.

– Barn har inga hämningar på samma sätt som vuxna har. Vill de dansa, klappa och sjunga med så gör de det! Därför är det helt underbart att uppträda för barn. De ger den där energi-boosten som man vill ha när man står på scen, säger Linn Kårelind. 

Berättelse om att alla får plats och hjälps åt

Innanförskogen är en berättelse om ett innanförskap, ett demokratiskt samhälle i de norrbottniska skogarna där alla får plats och hjälps åt. Berättelsen framförs med sång, dans och TAKK-stödtecken-rörelser och riktar sig till barn i årskurs F-2 samt tränings- och särskolor. Berättelsen kan du ta del av i form av en skiva, barnföreställning och snart även som musikvideos.

–  Vi vill att föreställningen och skivan sprids så att fler får uppleva den där känslan av att vara helt accepterad för den man är. Att man får lära känna Innanförskogens karaktärer och reflektera över sina egna styrkor och hur man kan hjälpa andra, säger Elvira Seger.

Skapa projekt som fyller luckorna i dagens kulturutbud

Elvira Seger och Linn Kårelind träffades genom musiken på ett internationellt folkmusikläger för fem år sedan. Idag är de bosatta i Norrbotten och jobbar som en konstnärsduo med att skapa produktioner som är inkluderande och bidrar till att kulturen ska bli tillgänglig för fler. Just nu jobbar duon med att skapa musikalen ”Havet” som sätts upp tillsammans med vuxna som går på daglig verksamhet. Musikalen är helt utformad efter rådande restriktionerna i och med pandemin.

– Vi tycker inte att dagens kulturutbud representerar mångfalden i samhället, därför skapar vi projekt som fyller de där luckorna. Vi vill använda våra erfarenheter för att inspirera fler kulturskapare till att tänka utanför normerna, avslutar konstnärsduon. 

Har du frågor kring bokningar och samarbeten? Besök Innanförskogens webb:
https://www.innanforskogen.se/

Lyssna på skivan Innanförskogen

Titta in på Innanförskogens Instagramkonto

Fotograf: Jens Ökvist

ÄR DU PEPPAD PÅ GO BUSINESS?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.