Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

27 oktober 2021, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – Andreas Schleiss

Lär känna våra entreprenörer – Andreas Schleiss

BeeAtWork drivs av Andreas Schleiss. Företaget hyr ut bikupor till företag som vill jobba med hållbarhet.

Vad fick dig att starta företag?

Efter jag har tappat 12 av mina 14 bisamhällen på grund av ett kvalster (Varroa destructor) insåg jag att jag måste minimera antal bisamhällen inom hobbyverksamhet eller satsa och starta eget för att kunna bedriva biodling på rätt sätt. Det blev företag då jag brinner för bin och vill kunna jobba 100% med bina.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Hållbarhet med (bi)effekt.

Vilken utmaning vill du lösa för dina kunder?

Jag vill att mina kunder kan göra en insats för den biologiska mångfalden och kan vara en del av en hållbar och innovativ stadsplanering. Att de förstår hur viktiga bina är för våran överlevnad samt hur en superorganism fungerar. Att de kan använda tjänsten till marknadsföring och till hållbarhetsarbete.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag eller drömkund?

Min drömkund är en kund som visar intresse, gör det lilla extra och använder tjänsten i sociala medier. Varje kund/företag är annorlunda och gör det så spännande och unikt att jobba med dem. Självklart hade jag gärna haft en kund som beställer 10 bikupor och har de uppställt framför företag för att sända ut signalvärde.

Vad är ditt företags varför, hur gör ni världen lite bättre?

Om vi börjar förstå vilken insats bin och insekter gör för oss eller inte gör när det är för sent kommer att vara en väckarklocka för många. Att öka antal friska bisamhällen, att öka pollineringen, att få en bättre förståelse om levnadssätt och vilka förutsättningar bina behöver samt att öka mängd av lokal producerad honung ska hjälpa till att göra världen lite lite bättre, hoppas jag i alla fall :-).

 

Foto: Mikael Sundkvist

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-10-20

Lär känna våra entreprenörer – Mirja Palo

Mirja Palo från Jokkmokk, en av Sveriges främsta musiker som behärskar det trollbindande stränginstrumentet kantele.

2021-10-26

Ny undersökning visar: Företagen som deltar i Go Business mer än tredubblar sin omsättning på 3 år

Ny undersökning visar: Företagen som deltar i Go Business mer än tredubblar sin omsättning på 3 år.

2022-09-30

Creative Afterwork

Välkommen till en afterwork i nätverkandets tecken – för dig som jobbar, eller siktar på att jobba inom ett kreativt yrke. Mingel, mat och musik mellan 17-20.00.

Visa allt aktuellt