Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 november 2021, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – Åsa Hägglund Larsson

Lär känna våra entreprenörer – Åsa Hägglund Larsson

Åsa Hägglund Larsson driver av Body Å Brain och är en av deltagarna i höstens inkubatorprogram.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Jag startade företaget för jag kände att nu måste vi starta en hållbar arbetsmarknad där företagen blir ännu mer lönsamma samtidigt som ingen blir sjuk av sitt arbete. Det vill jag hjälpa företagen med. Ännu viktigare blir det där det råder kompetensbrist.

Jag ville stoppa det oerhörda kompetensslöseriet som sker idag. Många företag pratar om att det är svårt att rekrytera ny personal men få pratar om hur vi får medarbetarna att stanna på företaget. Jag såg hur företag slösade med sin kompetens genom att inte ta hand om de kompetenta personerna som redan fanns i verksamheten. Medarbetare och chefer slutade eller blev sjuk av sitt arbete men utan att man på företaget agerade för att göra en bättre situation för alla medarbetare. Det innebar ett personligt lidande för medarbetaren samtidigt som företaget förlorade lönsamhet, produktivitet, effektivitet och kvalitet. Det blev även jobbigare för både chef och de övriga medarbetarna vilket ökade risken för att fler skulle drabbas.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Jag säkrar företagens kompetens genom att stödja dem i att skapa friska hållbara medarbetare och arbetsplatser för att öka hälsa, lönsamhet, effektivitet och kvalitet för företaget.

Vilken utmaning vill du lösa för dina kunder?

Säkra kompetensförsörjningen och minska risk för stress, sjukfrånvaro, konflikter och personalomsättning.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag?

Företag som vill skapa en We Care atmosfär där personalen trivs, utvecklas och stannar kvar samt att kompetenta personer dras till företaget samtidigt som lönsamheten ökar.

Kommun, region och företag som vill effektivisera rehabiliteringen för personer med stress och psykisk ohälsa genom Naturunderstödd rehabilitering.

Vad är ditt företags varför, hur gör ni världen lite bättre?

Den inre, sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarheten ökar med det hälsofrämjande arbetssätt vilket gör att både företaget och personalen mår bra. Kan det bli bättre?

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-10-27

Lär känna våra entreprenörer – Andreas Schleiss

Andreas Schleiss driver BeeAtWork. Företaget erbjuder företag att hyra Bisamhällen för att hjälpa till med biologisk mångfald som är en del i FNs globala mål. 

2021-11-02

Lär känna våra entreprenörer – Ankie Lidberg

Ankie Lidberg är grundaren av 365 Happy Days, en digital abonnemangstjänst – en idébank med färdiga aktiviteter för hela året – direkt i almanackan. 

2021-11-08

Lär känna våra entreprenörer – Matilda Öhman

Matilda Öhman är grundaren av Parking Time som erbjuder en p-skiva i appformat.

Visa allt aktuellt