Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

10 maj 2022, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – ELSE

I Skellefteå driver Elin Selin sitt företag ELSE. Elin deltar i vårens inkubatorprogram.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Jag har alltid haft något litet kreativt projekt på gång som jag pysslat på med på min fritid. Så långt bak jag kan minnas har jag hållit på med skapande i olika former och material. Att få göra det i mitt eget företag är enormt tilltalande. Jag gillar att få utvecklas och lära mig nya saker i det jag brinner för, och att styra över hur jag lägger upp tiden. Jag har haft eget företag tidigare, och vet att det kräver mycket jobb och tid. Det är härligt på ett vis, att samtidigt som man jobbar hårt får man uppleva positiv utveckling. Just nu jobbar jag deltid som familjebehandlare inom Skellefteå kommun och deltid med mitt företag, vilket är en bra kombination.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Jag erbjuder hantverk i lera där varje skapelse är unik och tillverkad med stor omsorg.

Vilken utmaning vill du lösa för dina kunder?

För mig är en utmaning är att hinna göra allt som är roligt och som inspirerar. Jag har många idéer men tiden räcker inte riktigt till. För kunden är en utmaning att hitta rätt, så att det blir en perfekt harmoni och matchning.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag eller din drömkund?

Mitt drömprojekt är att bygga en större verkstad där andra får uppleva det fantastiska med att skapa i lera. Att arbeta med händerna gör att vi riktar fokus på annat för stunden vilket bidrar till stressreducering och ett generellt bättre mående. Skapandet behövs i vårt samhälle för att ge vardagen ett bättre mening. Vi behöver använda händerna och jobba i olika material, vi behöver se andra skapa och ta del av unika produkter i olika färger och former. I en större verkstad vill jag erbjuda en vacker och trygg arbetsplats, dit man kan komma för att andas lugnt en stund samtidigt som man skapar i lera.

Vad är ditt företags varför, hur gör ni världen lite bättre?

Det finns en efterfråga om att ha det personliga runt omkring sig i sin hemmiljö och närhet. Det handgjorda är en reaktion på det massproducerade och likriktade. Hantverk i olika slag har blivit viktigare i dagens livsstil och jag tror starkt att det gör vår värld till en bättre och vackrare plats. Jag vill bidra med det vackra i allt annat som finns, och jag vill att kunden ska känna det. Att skapa i lera är ett med naturen, vilket känns toppen!

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-04-08

Lär känna våra entreprenörer – KUVisuals

Katarina Uittenbogaard i Övertorneå driver KUVisuals. KUVisuals erbjuder personlig hjälp till företag med att driva deras sociala kanaler.  

2022-04-06

Lär känna våra entreprenörer – Sara Sandegrim Inredningar

Sara Sandegrim driver Sara Sandegrim Inredningar i Piteå och erbjuder inredningskoncept till privatpersoner och företag.

2022-04-01

Lär känna våra entreprenörer – Fotograf Mattias Hellgren

Mattias och Heidi driver familjeföretaget Fotograf Mattias Hellgren. En fotostudio på Sävastön i Bodens kommun.

Visa allt aktuellt