Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

13 december 2021, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – Marie Hörnqvist

Lär känna våra entreprenörer – Marie Hörnqvist

Marie Hörnqvist driver ett socialt företag, som arbetar för att hitta vägar för barn, unga och vuxna med ohälsa till en möjlig och bra väg framåt, till ett fungerande liv.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Jag vill ta tillvara på mina erfarenheter och kunskaper ,tillsammans med min personlighet. Jag hamnar ofta i situationer där jag kan hjälpa människor, coacha och hitta vägar framåt. Det vill jag gärna göra mycket mer.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Insatser inom social omsorg; för att hitta vägar till hälsa och fungerande vägar framåt.

Vilken utmaning vill du lösa för dina kunder?

Jag vill hjälpa till när man tappat fotfästet och hamnat i ohälsa av olika anledningar. Inom elevhälsan; för barn som har en tuff skolsituation, för barn och unga som behöver samtal eller praktisk hjälp för att hitta en fungerande väg framåt ex när man står i kö till BUP eller ungdomshälsan och snabbt behöver få hjälp för att inte hamna djupare i sin problematik.  och vara ett nav i alla kontakter med olika myndigheter och hjälpinsatser.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag?

Barnen och deras familjer, som finns i BUP köerna eller hos vårdcentralen och måste vänta länge innan de får någon som ser, hör och griper in.

Vad är ditt företags varför, hur gör ni världen lite bättre?

Många barn, unga och familjer hamnar mellan stolarna och  ingen tar ett helhetsansvar. Jag har många gånger tagit detta ansvar och fått alla insatser att samverka, vilket gett fantastiska och kraftfulla resultat.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-12-01

Lär känna våra entreprenörer – Victoria Harnesk

Victoria Harnesk är grundaren av Samisk smakstudio och är en av deltagarna i höstens inkubatorprogram.

2021-11-24

Lär känna våra entreprenörer – Agnes Asker

Agnes Asker är driver Asker Design och är en av deltagarna i höstens inkubatorprogram.

2021-11-22

Lär känna våra entreprenörer – Åsa Hägglund Larsson

Åsa Hägglund Larsson driver av Body Å Brain. Åsa finns i Gärdsmark, en mil utanför Skellefteå och arbetar både digitalt och på plats hos kunden.

Visa allt aktuellt