Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

08 november 2021, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – Matilda Öhman

Lär känna våra entreprenörer – Matilda Öhman

Matilda Öhman är grundare av Parking Time.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Jag har alltid tyckt om att jobba kreativt och att skapa saker. På senare år har det intresset utvecklats till att skapa lösningar på olika problem. Jag ser företagande som ett perfekt verktyg för att kunna möjliggöra sin lösning

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Parking Time erbjuder en p-skiva i appformat.

Vilken utmaning vill du lösa för dina kunder?

Vi har två kunder, kommuner och kommuners invånare. Vår p-skiva underlättar parkeringsprocessen för såväl parkeringsvakterna som för invånarna. Vad det egentligen handlar om är att digitaliseringen är i full gång, varav det finns en fantastisk produkt som inte har utvecklats i takt med digitaliseringen. Givetvis ska kommuner och dess invånare ha möjligheten att använda sig av en digital p-skiva.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag?

Vårt drömuppdrag är att få leverera vår produkt till samtliga kommuner i Sverige som använder p-skiva, det hade vart häftigt!

Vad är ditt företags varför, hur gör ni världen lite bättre?

Som jag nämnde förut så digitaliserar vi en redan befintlig produkt. Vi tycker att parkeringsskivan är en fantastisk uppfinning för så väl kommunens invånare som för dess lokala företag, då den främjar en cirkulation och aktivitet runt om i stadskärnan. Vi vill vara en del av utvecklingen och skapar därför denna digitala p-skiva.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-10-20

Lär känna våra entreprenörer – Mirja Palo

Mirja Palo från Jokkmokk, en av Sveriges främsta musiker som behärskar det trollbindande stränginstrumentet kantele.

2021-10-27

Lär känna våra entreprenörer – Andreas Schleiss

Andreas Schleiss driver BeeAtWork. Företaget erbjuder företag att hyra Bisamhällen för att hjälpa till med biologisk mångfald som är en del i FNs globala mål. 

2021-11-02

Lär känna våra entreprenörer – Ankie Lidberg

Ankie Lidberg är grundaren av 365 Happy Days, en digital abonnemangstjänst – en idébank med färdiga aktiviteter för hela året – direkt i almanackan. 

Visa allt aktuellt