Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

01 december 2021, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – Victoria Harnesk

Lär känna våra entreprenörer – Victoria Harnesk

Victoria Harnesk är grundaren av Samisk smakstudio och är en av deltagarna i höstens inkubatorprogram.

Vad fick dig att vilja starta företag?

I min familj har nästan alla drivit sin eget. Det har också varit en självklar del av mitt yrkesliv. Samisk smakstudio är ett kärleksprojekt som vuxit fram vid sidan av annat, nu börjar resan att mot att det ska växa till en affärsverksamhet.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Samisk smakstudio utvecklar smaker, produkter och koncept ur samiska traditioner och lokala råvaror. Än så länge vill jag dock vara lite hemlig med exakt vad jag ser framför mig.

Vilken utmaning vill du lösa för dina kunder?

Samisk smakstudio öppnar dörrar för dem som vill prova något nytt, utveckla sina smaker eller skaffa sig en upplevelse med kvalitet och identitet.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag?

Drömmen är att hitta ett team som kan lansera en modern men traditionsbaserad produktlinje med mathantverk som kompletterar nutidens matvanor.

Vad är ditt företags varför, hur gör ni världen lite bättre?

Vi vill ta vara på den traditionella matkulturen så att vi kan fortsätta leva här i många generationer framåt. Drömmen att nå ut med tjänster och produkter som bevisar att det finns ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet i det som växer och lever fritt.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-10-27

Lär känna våra entreprenörer – Andreas Schleiss

Andreas Schleiss driver BeeAtWork. Företaget erbjuder företag att hyra Bisamhällen för att hjälpa till med biologisk mångfald som är en del i FNs globala mål. 

2021-11-02

Lär känna våra entreprenörer – Ankie Lidberg

Ankie Lidberg är grundaren av 365 Happy Days, en digital abonnemangstjänst – en idébank med färdiga aktiviteter för hela året – direkt i almanackan. 

2021-11-08

Lär känna våra entreprenörer – Matilda Öhman

Matilda Öhman är grundaren av Parking Time som erbjuder en p-skiva i appformat.

Visa allt aktuellt