Lära känna Go Business nya team

Andreas Eklund, Lisa Kejving och Amanda Karlsson kliver in som innovationsledare för inkubatorverksamheten Go Business som stöttar företagare inom kreativa och kulturella näringar och tjänsteinnovationer i arbetet med att växla upp sin verksamhet och nå sina affärsmål.

– Kul att det nya teamet nu är på plats. Det ska bli intressant att se hur vi kan forma teamet och vart vi tillsammans kan ta Go Business i framtiden, säger Marcus Olsson, verksamhetsledare Go Business.

Inkubatorn Go Business finns i Piteå, Luleå och Skellefteå och har även ett digitalt erbjudande som riktar sig till entreprenörer som är verksamma i Norrbotten och norra Västerbotten. I Luleå kommer Andreas Eklund att leda arbetet. Han har tidigare jobbat med att coacha och hjälpa chefer, medarbetare och organisationer att utvecklas, med fokus på frågor som rör affärsutveckling, service, ledarskap och försäljning.

– Jag är nyfiken på att utforska hur vi kan stärka vårt digitala erbjudande, nå ut till fler och fortfarande bibehålla den starka gemenskapen och communityt som Go Business är kända för, säger Andreas Eklund.

Lisa Kejving kommer att sköta Skellefteåverksamheten. Hon kommer senast från en tjänst inom kommunikation och marknad på ett nationellt naturvårdsföretag, och innan dess har hon drivit eget med bas i Umeå, som språkkonsult, med fokus på att utveckla kommuner, myndigheter och företag i deras dagliga kommunikation.

-För mig personligen är det härligt att få kombinera flera hjärtefrågor i ett och samma jobb: att verka för norra Sverige, att hjälpa andra att utvecklas och att jobba i team med människor som vill åstadkomma bra saker, säger Lisa Kejving.

I Piteå kommer Amanda Karlsson att leda arbetet och hon har varit verksam inom kommunikationsbranschen de senaste 12 åren. Nu närmast kommer hon från en tjänst på reklambyrå som kommunikationsstrateg.

-Jag tycker det känns fantastiskt att få vara med och bidra till att fler kreativa människor kan förverkliga sina företagsidéer här i norra Sverige, säger Amanda Karlsson.

Go Business startades år 2008 av Piteå Science Park och har sedan starten stöttat mer än 200 företagare. Idag är det 78 procent av de entreprenörer som deltagit i inkubatorprogrammet som fortfarande driver företag. Go Business drivs i projektform som finansieras av EU – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Luleå kommun, Region Norrbotten och Sparbanken Nord.