Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

26 oktober 2020, Nyheter

Malake släpper debutalbum

Romina Rahsepar är hip-hopartisten Malake som släpper sitt debutalbum ”Apachi” torsdag 29 november.
− Med sju nya samhällskritiska, upplyftande och poetiska spår vill jag ta er på en resa in i min värld, berättar Romina.

Nu är det dags för första albumsläppet med Malake, en klassisk sportfråga, hur känns det?

− Det känns spännande och härligt. Äntligen får jag dela de låtarna som jag har suttit på ett tag. Det kommer bli kul att få höra vad publiken tycker om det.

Vad betyder det här för dig?

Det här är ett stort steg för mig som independent artist. Jag och Esenar, (producenten som har medverkat på albumet), har kämpat hårt för att få ihop albumet. Vi har jobbat sena kvällar tills öronen har börjat blöda liksom. Vi gick in 110 procent och är 100 procent nöjda med resultatet.

Sedan har jag fått marknadsföra albumet på egen hand och det har varit en stor utmaning, men då har jag fått en del hjälp och verktyg från Go Business. Det fanns vissa dagar då jag ville ge upp och banka huvudet mot väggen, men Go Business community inspirerade mig till att behålla lugnet och fortsätta kämpa.

Du har tidigare gett ut låtar som Rommish i Sverige men nu är du Malake, kan du berätta mer om varför?

Jag har alltid haft ett intresse för att rappa på persiska. Jag startade en artistprofil under namnet MALAKE vid sidan om min svenska profil, Rommish. Dock visade jag aldrig mina persiska låtar för vänner och familj. Jag försökte alltid dölja den sidan av mig, dels på grund av politiska skäl med tanke på allt som händer i Iran, dels för att det verkade ointressant. Det är väldigt lätt att snöa in sig på sina egna tankar, men mitt samarbete med BD Pop fick mig att se på saker ur ett annat perspektiv. År 2020 bestämde jag mig för att slå ihop mina två artistprofiler och startade ett nytt koncept.

Vad betyder Malake?

MALAKE betyder drottning på persiska. Det här namnet påminner mig om vad jag vill bli och vilken nivå jag vill hamna på – det vill säga det bästa av de bästa. Det gäller att uppnå kraven och visa vad man går för.

Var och när kan man lyssna på ditt nya album?

Den 29 oktober släpper jag mitt debutalbum, ”Apachi”, som är ett persiskt slangord för en eruptiv människa. Du kan lyssna på albumet via dina distributionskanaler som till exempel Spotify och iTunes.

Lyssna på Apachi på Spotify här!

 

Fotograf: Jens Ökvist

OM GO BUSINESS

Romina Rahsepar är en av 22 entreprenörer i Go Business inkubatorprogram hösten 2020. Inkubatorprogrammet finns till för dig som driver eget och kommit en bit med ditt företagande. Här får du utvecklas som entreprenör och växla upp. I programmet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

 

Har du ett nystartat företag och vill kickstarta din business? Då är Go Business Hangoutprogram vägen framåt för dig. I Hangout får du möjlighet att utforska din företagsidé vidare, lära dig mer om kreativt entreprenörskap och bli del av en engagerad gemenskap med andra nyblivna företagare.