Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

12 December 2023, kl. 09:00, Digitalt via Zoom

Mindset: Workshop Polarbröd – vad gör vi med allt detta bröd?

Workshop! Polarbröd behöver kreativa hjärnor för att lösa utmaningen kring spillbröd – alltså bröd som idag kastas – och bjuder in dig att spåna och utforska möjliga kreativa lösningar tillsammans med andra. Lösningar som i förlängningen innebär affärsmöjligheter för alla inblandade. Visst vill du vara med? Välkommen!

Vill du vara med?

Anmäl dig

Mindset: Workshop Polarbröd – vad gör vi med allt detta bröd?

Detta event är redan genomfört. Vill du delta i workshoppen våren 2024? Läs mer och anmäl dig här.

Vill du vara kreativ tillsammans med andra, bidra till nya idéer inom industrin och hitta nya vägar framåt? Polarbröd behöver kreativa hjärnor för att lösa utmaningen kring spillbröd – alltså bröd som idag kastas – och bjuder in dig att spåna och utforska möjliga kreativa lösningar tillsammans med andra.

Varmt välkommen till en halvdagsworkshop där du får lära dig om cirkulära flöden, lösa riktiga problem och tillsammans med andra hitta nya lösningar. Polarbröd är nämligen är säkra på att kreativa företagare kan se på denna utmaning på nya sätt och att vi tillsammans kan hitta nya lösningar – lösningar som i förlängningen innebär affärsmöjligheter för alla inblandade.

📍 NÄR? Tisdag 12 december kl. 09.00-12.00

📍 FÖR VEM? Du som är nyfiken på att tänka nytt och utforska din kreativitet, och som är verksam inom en konstnärlig, kreativ och/eller skapande bransch.

📍 VAR? Digitalt via Zoom – du får länk till workshoppen när du anmält dig.

📍 VILL DU VARA MED? Anmäl dig via simplesignup.

Vad förväntas av dig?

Du behöver inga förkunskaper, bara ett öppet sinne och modet att tänka nytt. Tillsammans fyller vi på med ny kunskap, sätter oss in i utmaningen och utforskar möjliga vägar framåt. Metodiken bygger på så kallad ”cross innovation”, där företag som är tillsynes olika varandra hittar gemensamma lösningar och nya innovationer.

Så lägger vi upp dagen

  1. Ny kunskap! Inledande föreläsning om cirkularitet och cirkulära system, vad är det och hur hänger det ihop med dagens workshop?
  2. Vad är utmaningen? Vi kikar närmare på problemet. Hur ser Polarbröds produktion ut och när uppstår det spill, från fabrik, till butik och hemma hos människor?
  3. Hur kan vi hitta lösningar? Vi workshoppar med fokus på idégenerering genom designmetodik. Hur kan vi minska spill i butik och hos konsument? Vad skulle du eller någon annan kunna göra med det bröd som ändå blir över? Vad ser du som ingen annan ännu sett?

Börjar

Slutar

Plats

Online via Zoom

Om workshopledaren

Stina Haglund är serieentreprenör, konsult och världsförbättrare. Hon har arbetat i gränssnittet mellan det offentliga och privata, kreativa och industriella i hela sin yrkeskarriär. De senaste åren har cross innovation och kreativa processer utgjort en stor del av hennes portfölj. I år processledde hon aktiviteter i projektet Kreativ Industriell Symbios på uppdrag av RISE och var där med i utvecklingen av metoder för att få stora och små aktörer att kunna mötas ”i ögonhöjd” trots olika ingångar. Här delar hon med sig av sina lärdomar och goda exempel från processen.

Mer om Stina (Öppnas i ett nytt fönster)

Om Go Business Mindset

Go Business Mindset är en digital mötesplats för samverkan över branschgränserna. Här kopplar vi samman de kulturella och kreativa branscherna med industri, tech och andra starka branscher i norr – för att utforska varandras kunskaper, idéer, perspektiv och processer, hitta nya vägar framåt och låna av varandras verktygslådor. Vad kan vi åstadkomma tillsammans?

Mer om Go Business Mindset

Om Go Business

Go Business är den digitala inkubatorn för dig som driver ett tjänsteföretag eller är egenföretagare inom de kulturella och kreativa branscher i Norrbotten och Västerbotten. Vi stöttar dig att hitta din väg framåt, ditt sätt att driva företag och ditt sätt att nå ut med det du erbjuder, samtidigt som vi ger dig tillgång till ett stort nätverk av branschkollegor, möjliga samarbetsparters och nya kompisar.

Mer om Go Business erbjudanden

Våra finansiärer och partners

Fler liknande evenemang

Visa allt aktuellt

2023-10-25

Mindset: ”Vad ser du för möjligheter här?” När kultur och industri gör tillsammans

Digital inspirationsträff: Vad har en kreatör som industrin saknar, och vad har en industri som kreatörer kan dra nytta av? Välkommen till en digital lunchträff för kreatörer, kulturarbetare och industriföretag om cirkulära flöden och ef…

2023-08-10

Är du nyfiken på Go Business?

Go Business bjuder in till ett digitalt event där du får veta mer om vad vi på Go Business gör. Du får träffa några spännande entreprenörer och tidigare deltagare från våra program och höra deras berättelse.

2024-04-17

Lär känna våra entreprenörer – RAVNA People First

Lär känna våra entreprenörer – RAVNA People First

Visa allt aktuellt