Möt dina Go Business-coacher

Funderar du på att söka till Go Business inkubatorprogram? En naturlig frågeställning är såklart vilka personer som kommer att stötta dig i ditt företagande utöver medentreprenörerna i programmet. Det Go Business-teamet skjuter till, utöver en gedigen företagarutbildning med seminarier/workshops av externa och interna föreläsare, är nämligen en balanserad, strukturerad feelgood-tillvaro där du regelbundet kan få expertstöd av oss coacher. Vi är hejare på allt från försäljning, ledarskap, affärer till copywriting, språk, kommunikation och mycket, mycket mer. Du gör jobbet – vi stöttar dig på vägen.

Träffa vårt team

Go Business-teamet består av ett stycke verksamhetsledare i form av Marcus Olsson samt tre innovationsledare/affärscoacher: Andreas Eklund (Luleå), Amanda Karlsson (Piteå) och Lisa Kejving (Skellefteå) – alla med olika personligheter och kompetenser just för att kunna stötta upp Go Business-entreprenörerna så brett som möjligt.  Läs vidare för mer info om våra gemensamma kompetenser och hur vi kan bidra till att utveckla dig och snabba på din företagsresa.

Marcus Olsson – verksamhetsledare Go Business

Ett välkänt ansikte på Go Business och den som tillför balans och eftertänksamhet. Säkrar alltid att tillvaron känns så bra som möjligt, oavsett vilket rum han befinner sig i. Kommer med många kloka inspel oavsett situation och är en naturlig coach utan att behöva fundera. Vill innerligt möjliggöra för fler entreprenörer att kunna förverkliga sina företagsdrömmar och göra det som de verkligen brinner för. Marcus Olsson har jobbat som innovationsledare på Go Business sedan 2016, men har sedan början av 2020 tagit över rollen som verksamhetsledare och är nu kapten för skutan. Innan Marcus började på Go Business jobbade han som musiklärare under många år, och drev enskild firma för sitt musicerande. Han har även jobbat som barn- och ungdomsmusikproducent på Norrbottensmusiken och verksamhetsutvecklare på Rädda Barnen.

Bubblare: Saxofonist som egentligen tycker det är coolare att spela bas!
Bra på: Att tillföra balans, eftertänksamhet och säkra upp en känsla av feelgood.
Utvecklingsområden: Övar på helikopterperspektivet och att staka ut den långsiktiga planen för Go Business.
Ser fram emot: Att ta Go Business erbjudande till fler!

Amanda Karlsson – innovationsledare och affärscoach Piteå

Har under de senaste nio åren jobbat på en reklambyrå i Luleå och är en riktig sociala medier-expert, där det strategiska bidraget inom kommunikation verkligen gör skillnad. Copywriter i grunden, men har under lång tid även jobbat med projektledning, eventproduktion och PR. Amanda har även en bakgrund som entreprenör som frilansjournalist där hon deltagit som inkubatorföretag inom Go Business. En öppen och transparent do:er som värnar om omgivningen och tar fram det bästa ur omgivningen!

Bubblare: Bott i Sydney, Australien och livnärt sig som frilansjournalist.
Bra på: Fånga upp behov i omgivningen, skjuta till energi och få saker att hända – både för sig själv och hos andra. Hjälpsam, ödmjuk och framåtlutad!
Utvecklingsområden: Älskar fart och fläkt och har en tendens att växla upp farten på jobbet hela tiden. Därför behöver jag jobba på att sänka tempot och ge mer tid till reflektion och eftertanke.
Ser fram emot: Att få hjälpa fler människor att leva på det som de verkligen brinner för och att inspirera till att tänka hållbart i alla led. Jag ser också fram emot att bidra till att bredda bilden av entreprenören så att den ska tilltala fler. Jag tycker det är dags att sudda ut myter om att det ska vara svårt och krångligt att starta företag och något som bara vissa personer klarar av.

Andreas Eklund – innovationsledare och affärscoach Luleå

Mångfacetterad, extraordinärt nyfiken multiartist. Älskar kreativa projekt och tenderar att bli manisk när fokus ligger på att lösa en uppgift. Bred erfarenhet inom affärsutveckling, förändringsledarskap, försäljning och tillväxtfrågor. Tidigare fastighetsmäklare, affärschef inom rekryterings-branschen, regionchef samt kund/försäljningsansvarig på apotekskedja och teamchef på försäkringsbolag. Den röda tråden har varit att coacha och hjälpa chefer, medarbetare och organisationer att utvecklas, med fokus på frågor som rör affärsutveckling, service, ledarskap och försäljning. Eget företag långt tillbaka i tiden inom film/reklam/fotoproduktion och har under en period bott i Florens, Italien.

Bubblare: Byggde upp ett Instagramkonto inom resefotografering organiskt från 0–4 000 följare över loppet av tre månader.
Bra på: Tackla och gräva i obekanta uppgifter för att sedan kunna sätta dem i ett större sammanhang. Tillföra energi, utforska nya tankesätt och okända vägar med logiska resonemang som grund.
Utvecklingsområden: Vila i det befintliga.
Ser fram emot: Att vidareutveckla digitala metoder och processer inom Go Business för att kunna stärka erbjudandet ytterligare till företagare i norra Sverige.

Lisa Kejving – innovationsledare och affärscoach Skellefteå

I grunden examinerad språkkonsult i svenska med bred bakgrund inom kommunikation, både som egenföretagare och som anställd på ett naturvårdsföretag. Förmågan att utveckla andra, att konkretisera och att kommunicera kärnan i en idé har alltid gått som en röd tråd genom Lisas arbete, och hon går igång på att se andra växa i sin roll. Tack vare sina år som egenföretagare är hon en hejare på kundvård, försäljning, utbildning och förändringsarbete – och har lång erfarenhet av att omsätta sin språkvetenskapliga kompetens i praktisk, användarvänlig kommunikation. Gillar att jobba kundorienterat, och har varit styrelseledamot i intresseorganisationen Företagarna Umeå.

Bubblare: Har vunnit pris för sitt företagande, och drivit Sveriges största klarspråksprojekt.
Bra på: En kommunikativ begåvning utöver det vanliga – både verbalt och i skrift. Bidrar med struktur och sätter saker i ett större sammanhang, och hjälper till att hitta nya perspektiv genom att fråga sig vad vi kommunicerar och till vem. Hjälper dig att bottna i dina värderingar och att ta sikte på din vision.
Utvecklingsområden: Att skjuta från höften och bara köra, när det är det som krävs.
Ser fram emot: Att lyfta och stärka ännu fler entreprenörer som genom sina idéer och sitt driv kommer att göra hela norra Sverige till en ännu härligare plats att leva på!

Är du peppad på att vara med?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Peppad på att vara med? Ansök till höstens program.

Go Business startades år 2008 av Piteå Science Park och har sedan starten stöttat mer än 200 företagare. Idag är det 78 procent av de entreprenörer som deltagit i inkubatorprogrammet som fortfarande driver företag. Go Business drivs i projektform som finansieras av EU – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Luleå kommun, Region Norrbotten och Sparbanken Nord.