Möt vår nya innovationsledare Andreas!

Nu ska du få lära känna vår nya teammedlem Andreas Eklund lite bättre. Han kommer att jobba som innovationsledare och affärscoach i Luleå.

Hur känns det att din titel numera är innovationsledare på Go Business?
Fantastiskt. Kul att vara en del av Go Business spännande miljö och organisation. Det känns bra att få vara med och skapa värde för samhället lokalt, regionalt och i stort genom att hjälpa entreprenörer att växa.

Vad tycker du känns roligast med jobbet?
Att få hjälpa företagare inom kreativa och kulturella näringar att snabbare bli starkare företagare. Jag hoppas att vår kunskap om affärsutveckling, ekonomi och marknad kan bidra till att fler duktiga kreatörer också blir framgångsrika företagare.

Vad gjorde du innan?
I grunden är jag utbildad fastighetsmäklare och det har jag jobbat med i Göteborg. Sedan jag flyttade tillbaka till Luleå har jag arbetat inom olika chefspositioner på försäkringsbolag, apotek och rekryterings- och bemanningsföretag. Den röda tråden har varit att coacha och hjälpa chefer, medarbetare och organisationer att utvecklas, med fokus på frågor som rör affärsutveckling, service, ledarskap och försäljning. I bakgrunden har jag en kreativ ådra. Jag gick ett specialutformat medieprogram med inriktning på film under gymnasiet och har drivit en enskild firma inom foto, rörlig bild och redigering.

Vad inspirerar dig mest just nu?
Miljön på Go Business och att få djupdyka i vilka saker som företagarna i våra program behöver, och att jobba med den individuella coachningen.

Vad gör du helst en ledig dag?
Jag åker gärna till vår stuga i Luleå skärgård, både sommar- och vintertid. Umgås med familjen, min sambo, mina två barn, hund och katt. Åker skoter, båt, motorcykel, spelar en hel del musik, det finns saker att göra. Jag tycker om att testa nytt och sätter mig snabbt in i nya saker och skaffar en bred bild. Det går hand i hand både i yrkes- och privatlivet – på gott och ont.

Vilket är ditt bästa tips till den som funderar på att starta eget?
Att börja genomföra. Det gäller det mesta: Genomför, utforska och se vad som fungerar. Det är genom att misslyckas som vi lär oss. Mitt bästa tips är våga testa och att våga misslyckas, det är vägen framåt.

 Vad är du mest peppad på med Go Business-året 2020?
Att följa entreprenörernas resa. Jag är också nyfiken på att utforska hur vi kan stärka vårt digitala erbjudande, nå ut till fler och fortfarande bibehålla den starka gemenskapen och communityt som Go Business är kända för. En annan sak är att hitta fler samarbetspartners inte minst inom den privata sektorn.