Möt våra inkubatorföretag: ByCarla Sweden

I vårt inkubatorprogram deltar ett gäng drivna och kunniga entreprenörer – en av dem är Ulla-Karin Lundgren. Låt oss lära känna henne lite bättre.

Berätta, vad är din affärsidé?

Min affärsidé handlar om att designa och tillverka miljövänliga och hållbara väskor av hög kvalité under varumärket ByCarla Sweden. Väskor som passar för olika tillfällen till exempel, vardag, arbete och fest. De är skapade under goda etiska & miljövänliga förhållanden med transparens i alla led. Just nu tittar jag på två alternativ, läderproduktion utan krom, men även veganläder som tillverkas av kaktusar. Väskor med det lilla extra både vad gäller funktion och estetik, samt någon form av smart teknik i väskorna. När man köper en väska designad av mig på ByCarla Sweden, ska en viss del av intäkterna gå till att hjälpa flickor i utvecklingsländer att få gå skola eller hjälpa kvinnor i utvecklingsländer att starta företag.

Vad lockar mest med att driva eget?

Det som lockar mig med att driva eget är att jag är min egen chef. Jag kan äga och driva den kreativa processen. Jag kan samarbeta med skickliga hantverkare och göra gott för andra människor. Det är en spännande utmaning att gå in i en bransch som jag aldrig tidigare verkat i. Det ger mig möjlighet att kunna utvidga mitt nätverk i nya branscher och samverka tillsammans med andra entreprenörer och företagare.

Vad är det viktigaste du har fått med dig från Go Business?

Det är många saker! Ett helt nytt nätverk med kompetenta och kunniga personer både på själva Go Business och de som deltar i Inkubatorn och Hangout. Det är toppen att jobba med en egen företagscoach där vi gör avstämningar regelbundet. Jag lär mig ständigt nya saker om företagande genom att delta på alla träffar som erbjuds och de formella och informella samtalen. Tack vare Go Business vågar jag ta min affärsidé vidare och tro på den.

Vill du veta mer om Go Business inkubatorprogram?

Go Business inkubatorprogram är till för dig som är kreatör, kulturarbetare eller tjänsteinnovatör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande. I inkubatorn jobbar du djupgående med ditt entreprenörskap och får verktygen för att kunna växla upp arbetet med att ta företaget framåt och nå dina affärsmål. Du utvecklas tillsammans med andra engagerade företagare och med stöd av Go Business innovationsledare.

Är du intresserad av att delta? Ansök till Go Business inkubatorprogram.