Möt våra inkubatorföretag: JW förlag och utbildning

Vi fortsätter vår serie där du får lära känna de entreprenörer som deltar i vårt inkubatorprogram bättre. Möt Jenny Westerlund som brinner för att skapa ett schysst bokförlag som står för kvalité och jobbar i nära relation med författarna. Ett förlag som kan utmana den etablerade marknaden och vara ett alternativ till de traditionella stora förlagen.

Berätta, vad är din affärsidé?

Jag driver, sedan alldeles nyligen, bolaget JW förlag och utbildning där även min enskilda firma Skrivfokus som erbjuder skrivartjänster, som exempelvis redaktörsuppdrag och skrivcoachning, ingår.

Jag vänder mig till författare och skribenter som vill lyckas med sitt skrivande och till läsare som vill lära nytt, underhållas och få uppleva magi oavsett om magin består av fantastik eller vardagsrealism.

Som bokförläggare vill jag samarbeta med och ha en god relation med förlagets författare. Jag vill skapa ett schysst förlag som står för kvalité och som lyckas växa och utmana den etablerade marknaden, trots sin litenhet. Min vision är att vara det bästa alternativet till stora förlag som författare för det mesta drömmer om att få avtal med i första hand. För att lyckas krävs både strategi och hjärta för varje projekt. Jag vill också att varje samarbete ska kännas givande, tryggt och roligt!

Vad är det bästa med att driva eget?

Det bästa med att driva eget är att få driva projekt som jag brinner för. Att ansvara för allt i sin verksamhet är däremot inte enbart en fördel. Det kan lätt bli ensamt och tufft att både ta alla beslut själv och att vara insatt i alla delar som ett företagande kräver. Det gäller att vara insatt i den bransch jag verkar inom men också att vara uppdaterad inom digitala verktyg, ekonomi, juridik och marknadsföring.

Vad är det viktigaste du fått med dig från Go Business?

Att delta i Go Business inkubatorsprogram har varit otroligt givande. Både för att få stöd och pepp och för att fylla på med nya kunskaper. Genom träffarna har jag fått nya kontakter, energi att gå vidare med mina planer och en ny samarbetspartner i kursverksamheten.

 

Skrivfokus webbplats kan du läsa mer.

 

Vill du veta mer om Go Business inkubatorprogram?

Go Business inkubatorprogram är till för dig som är kreatör, kulturarbetare eller tjänsteinnovatör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande. I inkubatorn jobbar du djupgående med ditt entreprenörskap och får verktygen för att kunna växla upp arbetet med att ta företaget framåt och nå dina affärsmål. Du utvecklas tillsammans med andra engagerade företagare och med stöd av Go Business innovationsledare.

Är du intresserad av att delta? Ansök till Go Business inkubatorprogram.

 

Fotograf: Jens Ökvist