Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

26 oktober 2021, Nyheter

Ny undersökning visar: Företagen som deltar i Go Business mer än tredubblar sin omsättning på 3 år

Ny undersökning visar: Företagen som deltar i Go Business mer än tredubblar sin omsättning på 3 år

4 av 5 företag som deltagit i Go Business inkubatorprogram driver ett eller flera företag efter tre år. 7 av 10 efter fem år. De som fortsätter driva företag mer än tredubblar sin omsättning på tre år. Det visar en enkätundersökning som gjorts för att mäta effekterna som Go Business skapar. Resultatet är baserat på svaren från deltagare i Go Business inkubatorprogram under åren 2015–2017.

– Vi är glada över att se resultatet av den här undersökningen. För oss är det ett kvitto på nyttan i det arbete som vi gör med att stärka kreativa entreprenörer och möjliggöra för ökad samverkan, säger Andreas Eklund, verksamhetschef Go Business.

Undersökningen visar också på ökade skatteintäkter i kommuner där Go Business deltagare har sin bas med cirka 2,5 miljoner kronor per år. Plus att Go Business bidrar till ett mer jämställt stödsystem. Under innevarande projekt är det 77 procent kvinnor och 23 procent män som deltar i de två program som Go Business erbjuder.

– Vi är stolta över att vi kan vara med och bidra till ett mer jämställt stödsystem då det är en oerhört viktig fråga inte minst för norra Sverige och den utveckling vi står inför här, säger Andreas Eklund.

Andra värden som entreprenörerna själva lyfter att Go Business bidragit med i undersökningen är stärkta entreprenöriella förmågor, ny kunskap och stöd i omställning. Samt att Go Business gett dem tillgång till ett utökat nätverk både lokalt och regionalt som varit värdefullt för deras entreprenörskap, deras affärer och deras tillväxt.

– Våra deltagare har genom åren varit viktiga ambassadörer för våra program och vi vet att många har hittat till oss genom en rekommendation från en tidigare deltagare. Nu har vi börjat mäta detta och 2020 hade vi en Net Promotor Score på 78, vilket vi är enormt nöjda över. Majoriteten av de som deltar i våra program skulle rekommendera andra att också göra det, säger Lisa Kejving, affärscoach Go Business i Skellefteå.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-09-24

Amanda Mattsbys fyra bästa tips

Fyra tips från Amanda för att driva företag hållbart och med hjärtat som vägvisare!

2021-09-23

Företagen som antagits till inkubatorn

Nu är det klart vilka företag som antagits till Go Business inkubatorprogram hösten 2021. Det är 15 företag med kreativa och nytänkande entreprenörer som valts ut.

2024-05-02

Go Business Mindset: Fiberkomposit, glasfiber och… sång?

Här behöver vi dina kreativa idéer och utifrånperspektiv! Välkommen till en workshop där kreativitet möter hållbarhet: skapa innovativa idéer av industriellt spill från Podcomp. 

Visa allt aktuellt