Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

06 september 2021, Nyheter

Rekordstort intresse för att delta i Go Business inkubatorprogram

Rekordstort intresse för att delta i Go Business inkubatorprogram

Förra veckan stängdes ansökan till höstens upplaga av Go Business inkubatorprogram och verksamhetschefen Andreas Eklund konstaterar att de har fått in fler ansökningar än någonsin.

– Det här är det största söktrycket som vi har haft hittills vilket känns riktigt roligt. Vi har ökat både antalet sökande och antalet orter som de sökande är verksamma på.

Go Business har kontor i Luleå, Piteå och Skellefteå men erbjuder företagare från hela Norrbotten och Västerbotten att delta i det digitala inkubatorprogrammet. Den här omgången har söktrycket varit extra stort från de orter där Go Business inte finns fysiskt.

– Pandemin har faktiskt hjälpt oss på traven genom att skynda på den digitala utvecklingen. Vi ser att fler känner sig bekväma med vårt digitala arbetssätt och ser det som en möjlighet till att delta snarare än ett hinder, säger Andreas Eklund.

Inkubatorn vänder sig till kreativa och nytänkande entreprenörer och många som deltagit historiskt är tjänsteföretag som tillför ett stort värde till platsen de verkar på. Till exempel musiker, kulturentreprenörer, yogalärare, upplevelseproducenter men även produktinnovatörer med hållbara affärsidéer.

– Vi är glada över det stora söktrycket eftersom småföretagarna inom dessa branscher är och kommer att vara så viktiga för norra Sverige nu och i framtiden. De är betydelsefulla inte minst för att unga människor ska ha förebilder som visar att det är möjligt att leva på sin passion här i norra Sverige.

Mer information om Go Business

Go Business inkubatorprogram startade 2008 och har sedan starten stöttat drygt 300 entreprenörer och av dessa är det 3 av 4 som fortfarande driver eget. Något som Go Business är riktigt stolta över är att majoriteten av deltagarna är så nöjda med programmet att de skulle rekommendera andra att delta.

Piteå Science Park äger och driver Go Business som finansieras av Europeiska Regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Skellefteå kommun, Piteå kommun, Luleå kommun och Sparbanken Nord.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt
RISE nya testbädd för hållbar komposittilverkning

2021-09-02

Sveriges första testbädd för hållbar komposittillverkning – finns nu i Piteå

RISE nya testbädd för hållbar komposittillverkning är unik i sitt slag och en viktig komponent i industrins omställning.

RISE nya testbädd för hållbar komposittilverkning

2021-10-01

Exitföreläsning: Matilda Kjellmor och Johan Seger, Tivla Produktion

Välkommen på en inspirationsföreläsning med Go Business-alumnerna Matilda Kjellmor och Johan Seger, Tivla Produktion.

RISE nya testbädd för hållbar komposittilverkning

2021-09-28

Go Hållbar

Under detta digitala lunchevent fokuserar vi på hållbarhetsarbete i det lilla företaget.

Visa allt aktuellt