Säg hej till Go Business nya verksamhetschef – Andreas Eklund!

Grattis till den nya tjänsten, hur känns det?

Tackar man tackar! Det känns jättebra och jag är riktigt glad över att ha fått förtroendet att leda en av Piteå Science Parks verksamhetsgrenar. Att få överta ansvaret för en oerhört viktig verksamhet i ett läge där nytänkande företagare inom kreativa näringar behöver det som allra mest är en ära. Omvärldssituationen med pandemin har ställt till det för många – men det är oerhört häftigt att se hur snabbt det går att ställa om och hitta andra vägar.

Vad kommer du att göra på jobbet nu framöver?

Jag kommer fortsätta jobba tillsammans med mina fantastiska kollegor, men i rollen att leda, planera och fördela verksamhetens uppgifter. Vi har en spännande framtid där vi får hjälpa kreativa entreprenörer på dess resa framåt – och det vill jag såklart säkra att vi gör på bästa sätt. Go Business har en riktigt stark grund att stå på, och det är med stor nyfikenhet jag ser fram emot att utforska vad verksamheten har möjlighet att utvecklas till!

Hur hamnade du på Go Business?

Jag har jobbat med att driva utveckling, affärer och tillväxt i många bolag tidigare. Någonstans längs vägen landade jag i att vilja göra någonting för att främja andra och kunna putta in tidigare erfarenhet för fler än bara ett företag, samt hjälpa andra att växa. Jag är oerhört grävande och nyfiken som person och älskar att lära mig nytt. Det är nog tveksamt om det går att hitta en mer omväxlande verksamhet än vad Go Business och dess entreprenörer erbjuder – så där stillas ju även min egen nyfikenhet!

Den röda tråden i din karriär har varit att coacha och hjälpa chefer, medarbetare och organisationer att utvecklas, med fokus på frågor som rör affärsutveckling. Hur skulle du beskriva din ledarstil?

Jag skulle säga att min ledarstil är ytterst tillitsbaserad. Att ge ramar och verktyg, för att sedan stötta upp och säkra att allting går bra för medarbetarna utifrån ramarna och förväntningarna på dem själva. Min uppgift som ledare är tveklöst att underlätta så mycket det bara går för mina medarbetare, så att de kan fokusera på att lösa sin uppgift. Jag gillar att anställa personer som är bättre än mig själv och bygga starka team som kompletterar varandra i både personliga egenskaper och kompetenser. Fem hjärnor som tänker tillsammans är alltid bättre än vad en ensam hjärna är.

Vad är du mest stolt över med Go Business verksamhet?

Att Go Business lyckas skapa kunskap, sammanhang och nätverk mellan företagare som sannolikt annars inte hade träffats. Det genererar nya affärer, nya kontakter och nya infallsvinklar. Entreprenörerna växer tillsammans och på de mest oväntade sätt, samtidigt som det såklart skapar ett stort värde för regionen som helhet. Det finns mycket att vara stolt över!

Vad ser du fram emot mest med Go Business året 2021?

Att följa Go Business-entreprenörernas utveckling!

VILL DU OCKSÅ VÄXA SOM ENTREPRENÖR OCH JOBBA MED DET SOM DU BRINNER FÖR?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.