Säg hej till vår nya affärscoach i Luleå – Jonna Valikainen

Vi är glada över att kunna presentera vår nya innovationsledare och affärscoach i Luleå. Välkommen till Go Business Jonna Valikainen.

Grattis till det nya jobbet, hur känns det?

Tack! Känns väldigt kul, både tjänsten och arbetsplatsen!

Vad var det som lockade dig att söka till Go Business?

Att få jobba i ett team för att hjälpa kreativa entreprenörer att förverkliga sina ideér och leva på sin dröm, och att utveckla Go Business. Det kändes helt rätt.

Vad gjorde du innan?

Jag är uppväxt i en entreprenörsfamilj och under mitt arbetsliv har jag främst arbetat med försäljning, marknadsföring och projektledning. Senaste åren har jag arbetat som producent på Lule Stassteater, som producerar professionell scenkonst för barn och unga i norra Sverige och håller med sjukhusclowner i länet. Jag har även drivit enskilda företag och haft olika ideella uppdrag.

Vad inspirerar dig mest just nu?

Människor som satsar och kör på, trots att det är otroligt svåra tider för många. De som hittar möjligheter och ställer om. Alla fantastiska initiativ som t ex Local Hero. Drivkraften som finns är en stor inspirationskälla just nu.

Hur spenderar du helst en ledig dag?

Utomhus, vid en eld med familjen eller på hästryggen i skogen. Renovera och bygga om i vår funkisvilla tillhör också mina favoritsysslor.

Ditt bästa tips till den som har en affärsidé?

Kör! Ta hjälp av andra, prova dig fram och utvecklas efter resans gång. Var modig. Våga misslyckas. Ta med det som var bra. Kör igen.

Vad är du mest peppad på med Go Business-året 2021?

Pepp på allt! Träffa entreprenörerna, bidra till att göra verklighet av affärsideér, utveckla Go Business och arbeta tillsammans med mina nya kollegor.

VILL DU VÄXA SOM ENTREPRENÖR OCH JOBBA MED DET SOM DU BRINNER FÖR?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.