Säg hej till vår nya verksamhetsledare!

Marcus Olsson är ett välkänt ansikte på Go Business, han har jobbat som innovationsledare hos oss sedan 2016. Nu får han en ny roll som verksamhetsledare för Go Business.

Grattis till den nya tjänsten, hur känns det?
Det känns roligt med en ny utmaning. Jag fick rivstarta med att rekrytera tre nya kollegor av vårt team på totalt fyra personer. Nu är jag peppad på att komma igång på riktigt.

Hur hamnade du på Go Business?
Innan jag började på Go Business jobbade jag som musiklärare i Umeå. När jag och min fru bestämde oss för att flytta upp till Norrfjärden var jag föräldraledig. När det var dags att börja leta efter ett jobb i Piteå dök en tjänst på Go Business upp. Det var något med jobbet som lockade och kändes spännande. Jag sökte jobbet och fick det, på den vägen är det.

Vad kommer du att göra på jobbet nu framöver?
Min nya roll innebär att jag ska leda arbetet inom Go Business tillsammans med vårt team. Nu kommer jag att fokusera mer på att blicka framåt och fundera på vart vi ska i framtiden, till skillnad från min tidigare roll då fokuset var mer här och nu. Mitt första steg är att engagera mig i hur vi kan nå ut till ännu fler i Norrbotten genom vårt digitala erbjudande och se till att vi växer inom det området.

Vad är du mest stolt över med Go Business verksamhet?
Att vi är med och bidra till att fler kan förverkliga sina företagsdrömmar och göra det de verkligen brinner för.

Vad inspirerar dig mest just nu?
Vårvintern med sol och snö. Jag blir sugen på att åka skidor.

Vilket är ditt bästa tips till den som är peppad på att starta eget företag?
Våga testa. Fundera inte för mycket utan börja någonstans. Det händer saker när du börjar göra, hitta en form för hur du kan utforska din idé.

Vad ser du mest fram emot med Go Business-året 2020?
Att vi har rekryterat nya, spännande och duktiga medarbetare. Ska bli kul att se hur vi kan forma det nya teamet och vart vi tillsammans kan ta Go Business.