Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

06 mars 2023, Nyheter

Tips på hur du bygger ett starkt varumärke

Tips på hur du bygger ett starkt varumärke

Go Brand! Ricki Rebecka Petrini bjuder på tips hur du kan stärka ditt varumärke.

1. Skriv en önskelista – hur vill du som varumärke bli uppfattad?

Skriv ner 4-5 värdeord eller karaktärsdrag som du vill att målgruppen ska göra dig synonym med. Ett så kallat salient företag har större chans att uppfattas som ett tydligt och ihågkommet varumärke.

2. Blicka mot horisonten – vart är vi på väg?

Kriskontexten är utmanande både för individer och företag. Inte minst påverkar det samhällets ekonomi. Håll koll på hur rådande orostider påverkar ditt varumärke och din produktkategori långsiktigt. Mest troligt finns det både utmaningar och möjligheter att utforska.

3. Kroka arm – vilka vill du samarbeta med?

Bra vänner är alltid bra att ha, även för starka varumärken. Vilka andra företag, gärna inom andra produktkategorier så att ni inte konkurrerar, kan du samarbeta med? Synergieffekterna av två starka varumärken ska inte underskattas.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-04-08

Lär känna våra entreprenörer – KUVisuals

Katarina Uittenbogaard i Övertorneå driver KUVisuals. KUVisuals erbjuder personlig hjälp till företag med att driva deras sociala kanaler.  

2022-04-06

Lär känna våra entreprenörer – Sara Sandegrim Inredningar

Sara Sandegrim driver Sara Sandegrim Inredningar i Piteå och erbjuder inredningskoncept till privatpersoner och företag.

2022-04-01

Lär känna våra entreprenörer – Fotograf Mattias Hellgren

Mattias och Heidi driver familjeföretaget Fotograf Mattias Hellgren. En fotostudio på Sävastön i Bodens kommun.

Visa allt aktuellt