Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 november 2022, Nyheter

Tips på hur du kan arbeta med ditt varumärke, kundresan och Business Model Canvas

Tips på hur du kan arbeta med ditt varumärke, kundresan och Business Model Canvas

Go Forward! Mats Långström, Oh My bjuder på tips hur du kan arbeta med ditt varumärke, kundresan och Business Model Canvas. 

Varumärke

  1. Se till att ha koll på grunderna i ert varumärke, historien, affären och kulturen. Det ska svara på frågan ”varför” i ert varumärkesarbete.
  2. Det mest centrala i en varumärkesstrategi är att välja position med utgångspunkt från grunderna i punkt 1. En position ska vara ledig/unik i förhållande till konkurrenterna.
  3. Utifrån grunderna, vårt varför och vald position, så tar ni fram ert varumärkeslöfte – vad lovar företaget sina kunder. Löftet i sin tur blir grunden till de budskap som företaget förmedlar.

Kundresa

  1. Inventera dina kanaler/Touchpoints där du är i kontakt med dina kunder. Ägda, köpta, förtjänade och interna.
  2.  Få koll på var du har dina svagheter och jobba för att ha så få svagheter som möjligt.
  3. Lägg ned tid på att identifiera och ta fram ”peakar”, dvs tillfällen då företaget ska glänsa och vara på topp. Hur stark och bra ”peaken/peakarna” är avgör hur bra total-/snittbetyget blir.

Business Model Canvas

  1. Börja alltid med att gå igenom dina kundsegment/dina målgrupper. Lägg särskild vikt på din målgrupps drivkrafter.
  2. Värdeerbjudande är också en central och viktigt del som du bör lägga mycket tid på. Vilket unikt värde skapar vi åt våra kunder?
  3. Hur kan vi optimera affären genom att få återkommande intäkter, gärna innan vi tar kostnader för tjänsten eller produkten. Och hur kan vi nu eller på sikt skala upp affärsmodellen.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-04-08

Lär känna våra entreprenörer – KUVisuals

Katarina Uittenbogaard i Övertorneå driver KUVisuals. KUVisuals erbjuder personlig hjälp till företag med att driva deras sociala kanaler.  

2022-04-06

Lär känna våra entreprenörer – Sara Sandegrim Inredningar

Sara Sandegrim driver Sara Sandegrim Inredningar i Piteå och erbjuder inredningskoncept till privatpersoner och företag.

2022-04-01

Lär känna våra entreprenörer – Fotograf Mattias Hellgren

Mattias och Heidi driver familjeföretaget Fotograf Mattias Hellgren. En fotostudio på Sävastön i Bodens kommun.

Visa allt aktuellt