Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

16 oktober 2023, Nyheter

Tre snabba tips från Jerry Engström

Tre snabba tips från Jerry Engström

Go Brand! Jerry Engström, Friluftsbyn föreläste för entreprenörerna i  inkubatorprogrammet. Här kommer tre snabba tips från Jerry hur man bygger ett starkt varumärke. 

1. Vikten av ett starkt varför.

Ett starkt varumärke börjar med ett tydligt varför. En äkta anledning till att vi finns. Att tydliggöra sitt varför blir viktigt då det ger en riktning i framtida arbete och är grunden till en meningsfull dialog med andra.

2. Särskiljning.

Konkurrensen är ofta rätt stark och trösklarna att ge sig in i många branscher har sänkts i och med ny teknik. Det gör det viktigt att ge kunder en anledning att välja just dig och ditt varumärke.

Som småföretagare landar man ofta i att det är man själv som är den särskiljande faktorn och då tangerar det personliga varumärket ofta företagets. Men se om du kan hitta fler särskiljande egenskaper som är relevanta för just din målgrupp.

3. Samarbeten

Att samarbeta med andra stärker ofta trovärdigheten och kan även leda till ökad synbarhet. Försök hitta aktörer både inom och utanför din bransch där ni tillsammans kan stärka varandra. Ju tydligare varför och desto vassare särskiljning desto lättare kommer det att vara att hitta samarbetspartners.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-04-26

Tre snabba tips från Linda Granberg

Go Viral! Kolla in Lindas tre snabba tips!

2023-04-24

Företagare i Go Business ges möjlighet till utbyte utomlands

Blivande och nya företagare ges genom det EU-finansierade programmet möjlighet att vistas hos en erfaren småföretagare i ett annat land och kan på så sätt lära sig mer och skaffa praktisk kunskap om företagande.

2023-04-03

Tre snabba tips från Maria Österåker

Go Sustainable! Maria Österåker bjuder på tre snabba tips.

Visa allt aktuellt