Vi ser tillbaka på ännu ett fantastiskt år med Go Business!

Under det gångna året har Go Business drivits som ett regionalt projekt med namnet Go Millennials. Utifrån ett fokus på ungas drivkrafter och the millennial generation har vi gett stöd till 19 nya företag! Totalt har ca 40 företag funnits med i Go Business under året. Vi har fått vara med och hjälpa dessa fantastiska entreprenörer att utveckla sina idéer för att kunna leva på sin passion.

Vi tackar Luleå kommun, Piteå Science Park och Region Norrbotten för erat stöd och för att ni gör vår verksamhet möjlig.

Marina Eriksson som varit vår siteledare i Luleå sedan starten där, slutade hos oss i somras för att jobba med Go Business-alumnerna Signe och Hanna och deras metodbyrå Sigmar AB. Vi önskar Marina stort lycka till!  Till vår stora glädje stod vi inte lottlösa när Marina lämnade skeppet. Eftersom Camilla Neideman, som vikarierat som siteledare i Piteå under Marcus Olssons föräldraledighet, kunde ta över rodret i Luleå fick vi snabbt till en perfekt lösning för Go Business Luleå.

Vi gläds åt att flera Go Business-alumner varit nominerade och vunnit priser vid näringslivsgalorna i Piteå och Luleå. Sigmar metodbyrå nominerades som årets nyetablering i Luleå. I Piteå var Åse Borgeryd- inspiration och hälsa samt Joakim Lundgren med Café på bit nominerade i kategorin årets nya entreprenör. Åse vann den utmärkelsen!

I år har vi också genomfört förstudien Go Cloud för att utforska möjligheterna till en virtuell inkubator. Detta har lett fram till att vi nu fått finansiering för projektet Go Cloud där vi ska skapa möjligheter för entreprenörer i hela regionen att få stöd av Go Business genom digitalt deltagande i vår verksamhet. Detta projekt ger oss även möjlighet att etablera Go Business i Skellefteå. Vi ser fram emot 2019 med tillförsikt och att ha Greta Wimander tillbaka i laget efter ett års föräldraledighet.

God jul och gott nytt år önskar vi er alla!

 

Go Business 2018 i siffror:

19 nya företag (totalt har 40 företag funnits under Go Business vingar under 2018)

34 st Go Academy-träffar (Workshops med entreprenörer i Go Business)

104 st individuella coachsamtal

2 st Level up där Go Business entreprenörer får pitcha sin idé för en expertpanel från näringslivet

2 st Music MeetUp i samarbete med BD Pop, Norrbottensmusiken och Studieförbundet Evelyn

2 st Start Up Luleå i samarbete med Arctic Business Incubator