Vilka dörrar kan Go Business öppna för dig och ditt företag?

Amanda Karlsson är affärscoach på Go Business i Piteå. Hon har haft lyxen att uppleva Go Business både som deltagare i Go Business inkubatorprogram och nu som affärscoach. Här berättar hon om vilket värde Go Business skapat för henne och varför hon tycker att du som driver eget ska söka till Go Business.

Hej Amanda! Vad tycker du är det bästa med Go Business?

Jag har ju haft lyxen att få uppleva Go Business både som deltagare i vårt inkubatorprogram och nu som affärscoach. När jag deltog i inkubatorprogrammet var det värdefullt att få bolla mina tankar och idéer med andra som driver företag. Det är lyxigt att få vara i ett sammanhang där det är så självklart att stötta varandra. Och att bli peppad till att våga satsa på sina idéer och testa att genomföra dem. För mig sänkte Go Business tröskeln till att starta företag.

Varför tycker du att man ska söka till Go Business?

Om du driver eget och känner dig ensam i dina utmaningar och idéer och vill bli en del av en gemenskap med andra entreprenörer, då tycker jag att du ska söka. Du kanske har drivit företag ett tag och känner att du behöver få in ny energi i ditt företagande. Eller så kanske du tycker att världen förändras i en rasande takt, inte minst under rådande pandemi, och vill ha stöd i att navigera vägen framåt.

Om du ska vara lite mer konkret då, vad ger det?

Du får ny kunskap genom en workshopserie i flera delar, individuellt stöd av din affärscoach som brinner för att du ska uppnå dina mål, och du blir en del av ett community med andra entreprenörer. Är du nystartad är det ett bra sätt att kickstarta ditt företag. Om du har du drivit företag ett tag kan det vara värdefullt att investera tid i att ta nästa steg tillsammans med oss och andra entreprenörer som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Och vi har kul ihop.

Du har själv deltagit i inkubatorprogrammet, berätta!

Det stämmer. Jag startade eget för att kunna frilansa samtidigt som jag utbildade mig till journalist och då deltog jag i Go Business inkubatorprogram. Jag fick hjälp med alla delar av företagandet som jag då inte hade någon erfarenhet av. Och det öppnade väldigt många dörrar för mig.

Det gjorde att jag kunde frilansa under tiden jag studerade och hann samla på mig både erfarenheter, riktiga case och ett kontaktnät innan jag skulle ge mig ut i verkligheten. Andra terminen på Go Business tog jag ett studieuppehåll och flyttade till Sydney i Australien i ett år och då drev jag mitt företag på heltid. Det hade jag aldrig vågat om det inte vore för att jag redan hade testat att driva eget. Det var en lärorik resa att bo utomlands ett år. Jag lärde mig en massa saker (nästan att surfa) och skaffade ett stort nätverk som varit viktigt för mig i mitt yrkesliv.

När jag kom tillbaka till Sverige och studerade sista året på universitetet introducerade en frilanskollega mig för en reklambyrå som precis genomgått en stor varumärkesresa och hade höga ambitioner om framtiden. Där blev jag erbjuden jobb som copywriter. Det kändes för spännande för att tacka nej till. Under nio år jobbade jag där och har verkligen fått chansen att utvecklas och skaffa mig nya kunskaper och erfarenheter varje dag.

Jag haft förmånen att få arbeta med många intressanta varumärken, inspirerande företagsledare och erfarna och kunniga kollegor och samarbetspartners som har lärt mig mycket om kommunikation och affärsutveckling. Nu känns det meningsfullt och superkul att vara tillbaka på Go Business och bidra till att skapa möjligheter för andra. I mitt jobb får jag följa kreativa och drivna entreprenörers företagsresor och samtidigt verka för Piteå och norra Sverige. För mig är det ett riktigt drömjobb.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Läs mer om Go Business program och hur du anmäler dig.

Fotograf: Anders Westergren