Whyguy jobbar för att människor ska ha roligare på jobbet

Stefan Berg driver Whyguy och jobbar för att människor ska ha roligare på jobbet. Han är också en av de entreprenörer som tagit del av Go Business Inkubatorprogram – vilket gett honom verktyg för att bli mer effektiv och göra de viktiga sakerna, inte bara de roliga.

 Berätta, vad är det du gör – och hur föddes din affärsidé?

Om du jobbar heltid från 25 års ålder, jobbar du 72 000 timmar av ditt liv. Därför är det viktigt att jobbet ger energi, istället för att ta, och att du gör något klokt av den tiden. Det är det jag jobbar med: att hjälpa människor att få roligare på jobbet. Jag håller inspirerande föreläsningar, leder workshoppar tillsammans med andra och ger personlig karriärcoachning – allt för att människor ska komma fram till vad de vill göra och hur de ska hitta dit. Just nu jobbar jag också mycket med omställning, till exempel för personer som blivit uppsagda, så att de kan hitta sitt nästa steg.

Varför sökte du till Go Business?

Jag ville utveckla mitt erbjudande för att kunna jobba mer digitalt. Dessutom har jag genom åren lärt mig att jag inte är så bra på att prioritera och lägg upp strategier och planera min tid – så det ville jag utveckla under min tid på Go Business. Jag hade hört gott om Go Business sedan tidigare, och det lockade mig att konceptet finns på flera orter. Det kändes nytt och fräscht!

Vad är det viktigaste du tar med dig från din tid på Go Business?

Go Business har gett mig verktyg för att bli mer effektiv i min egen utvecklingsprocess. Jag har lärt mig att kvalitetssäkra hela processen innan jag kör, och att göra de viktiga sakerna istället för bara de roliga. Jag har också blivit bättre på att lyssna och på att inte köra allting ad hoc. Som egenföretagare har det dessutom varit kul att vara del i ett sammanhang med andra företagare.

Ditt bästa tips till andra som funderar på att starta eget?

Gör, gör, gör, och lär dig längs vägen. Mycket av det vi tänker kommer inte att hända. Därför är det bättre att prova, istället för att måla upp tänkbara scenarios, och att sedan lära av sina erfarenheter. Det finns inget att vara rädd för. Prova istället, och se vad som händer.

Har du också delar i ditt företagande som du vill utveckla? Hör av dig till oss på Go Business så berättar vi mer om hur vi kan vara med och stötta dig längs vägen.