Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

GlesbygdsDivan

Glesbygdsdivan är både Carina Henrikssons företag so hennes alter ego

GlesbygdsDivan är namnet på både Carina Henrikssons produktionsbolag och hennes alter ego

GlesbygdsDivan är namnet på både Carina Henrikssons produktionsbolag och hennes alter ego. I sitt företag skapar och säljer Carina Henriksson musik- och teaterföreställningar, skriver musik och manus samt erbjuder ReVoice-terapi och röstmassage. Carina Henriksson är gräns- och genre-fri operasångerska med rötterna i folkmusiken, skådespelare och regissör. Alter egot GlesbygdsDivan balanserar på gränslinjen mellan stad och land, slott och koja, glesbygd och metropol, vildmark och glamour, skoteroverall och galaklänning. Och varför ska hon tvingas välja när båda är lika närvarande i hennes liv. Hon lyfter gärna dagsaktuella ämnen och orättvisor, arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och balanserar på en töjbar lina mellan humor och allvar.

 

OPERA VILDMARK

Carina Henriksson är också grundare av Opera Vildmark som föddes vid Lainioälvens strand, sprungen ur en vilja och en ambition att göra operan mer lättillgänglig; att kultur är allas rättighet oavsett var du bor i landet; att öka intresset för en smal konstform; att hitta nya scener och ny publik. Opera Vildmark producerar förutom opera även event samt underhållning för företag och privata uppdragsgivare.

ÖKA KUNSKAPEN OM VÅR HISTORIA

En av Carina Henriksson drivkrafter är att lyfta in våra minoritetsspråk, meänkieli och samiska till en musikgenre där språken inte varit vanligt förekommande. Tanken med att bjuda in minoritetsspråken till våra klassiska scenrum har varit i syfte att nå en ny publik, men också för skapa nyfikenhet samt öka kunskapen om våra minoriteter och vår mångkultur.

En annan drivkraft har varit att initiera kulturprojekt och skapa angelägen scenkonst som tar avstamp i vår kultur, musik och historia för att i nästa led, produktionsledet, skapa arbetstillfällen till de kulturarbetare som bor och verkar i regionen.

GlesbygdsDivan – Carina Henriksson

”vill skapa angelägen scenkonst och arbetstillfällen som gör det möjligt för kulturverksamma att bo och verka i norr”

Bransch:

Musik & Scenkonst

Ort:

Piteå

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)