Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mirjan Ääni

Mirjan Ääni

Bakom Mirjan Ääni finns sångerskan och folkmusikern Mirja Palo från Norrbotten, en av Sveriges främsta musiker som behärskar det trollbindande stränginstrumentet kantele. 2020 släppte hon sin debut-EP Bávllosa Divttat som består av Paulus Utsis tonsatta dikter.

Mirjan Ääni är producent för soloföreställningen Norrbottnisk Själ och Marjattas sång. Grunden i Mirjan Äänis produktioner är att på olika sätt arbeta med de olika minoritetsspråken och kulturerna i Norrbotten dit anknytningen finns; finska, samiska och meänkieli. Att genom musik och sång gestalta naturen, människan och djuren i harmoni och samklang med den värld vi lever i.

 

Mirja Palo – Mirjan Ääni

”Att producera högkvalitativa kulturella upplevelser i form av sceniska föreställningar, musik och text som bottnar i Norrbottens olika minoritetsspråk som Meänkieli, samiska och finska.”

Bransch:

Scenkonst

Ort:

Jokkmokk

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Mer om Go Business program (Öppnas i ett nytt fönster)